Din oras

Cel mai cool institut clinic din țară! Are preșuri de la Balenciaga. Colecția toamnă-iarnă 2022

Bun venit la Institutul Inimii din Cluj-Napoca! Faimos, vestit, grozav. Și jalnic, şi penibil, şi umilitor – atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienti.

Dacă nană Floare își făcea din poale preș, măcar avea grijă să taie cu foarfeca un dreptunghi. La institut, nimeni nu mai are timp să croiască zdrențele. Le rupe și le aruncă pe jos. Pac! Balenciaga style.

Nu ne credeți? Priviți tenișii Balenciaga si comparați-i cu preșurile haute couture de la intrarea în cabinetele medicale din Institutul Inimii.

Ca pacienților să le tresalte inima și mai tare de frumos ce le văd ochii (nu doar de la tahicardie), pereții sunt și ei asortați cu cârpele. În stilul suprarealist rășpălit. O tendință nouă, aparținând artei medievale românești de secol 21, având elemente specifice spitalicești: îngrozirea pacientului bolnav, scăderea moralului, igiena igrasiei uscate.

Jos pălăria medicilor, asistenților, portarilor care în aceste condiții de muncă se ocupă ireproșabil de bolnavi și fac haz de necaz, că ce altceva să facă? Dacă s-ar gândi zi de zi cum guvernul își bate joc de ei, s-ar îmbolnăvi și ei cu inima. Iar asiguraților, să aveți noroc să nu treceți pe acolo; dar, dacă treceți, nu uitați că cel mai bun tratament e râsul.