In vizor

Cel care a atacat cu cuțitul o femeie în fața magazinului Profi, este fiul unui cunoscut medic psiholog din Cluj. Tânărul avea probleme mintale grave: la începutul anului s-a filmat scoţând ochii unei pisici, apoi a atacat o femeie cu o cărămidă

Ziar de Cluj a scris la începutul anului despre fapta unui minor care s-a filmat în timp ce scotea ochii unui pui de pisică pe care l-a luat „spre adopție”, iar clipul a fost direcționat chiar doamnei care i-a încredințat animalul de companie. Deşi unele informații nu au fost ”făcute publice” fiindcă tatăl minorului, dr. Cristian Delcea, ar avea o relație apropiată cu anumiți polițiști, minorului i s-a deschis dosar penal. Iar după ce a atacat co clujeancă cu o cărămidă, câteva zile mai târziu, Judecătoria Cluj-Napoca a hotărât ca un băiatul (pe atunci în vârstă de 16 ani), D. Delcea, să fie internat la Psihiatrie. Copilul este fiul medicului psiholog Cristian Delcea, de la Institutul de Medicină Legală Cluj.

Nu cunoaştem ce anume s-a întâmplat după aceste episoade, dar, zile trecute, copilul a recidivat într-un mod urât, vineri seara acesta atacând cu un cuţit o femeie în faţa magazinului Profi din cartierul clujean „Între Lacuri”.

Prin urmare, avem aşa:

  • În luna februarie, 2021, Judecătoria Cluj Napoca a dispus internarea provizorie într-un spital de profil psihiatric pentru tânărul Darius Delecea.
  • În aprilie, 2021, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au cerut prelungirea stării de internare voluntară, cu încă 60 de zile. Judecătoria Cluj Napoca a confirmat din nou decizia, numai că la Tribunalul Cluj, ca instanță de apel, s-a dispus o altceva, considerându-se că Darius Delcea nu mai este un pericol social și că nu se mai impune internarea lui.

Cu urmarea care se cunoaşte: vineri seara, 5 noiembrie, în jurul orei 18:30, o femeie în vârstă de 33 de ani, aflată la cumpărături, a fost atacată cu cuțitul, la ieșirea din magazin, fiind înjunghiată în gât.

Nu ştim cum de a fost posibil ca un tânăr care a dovedit că suferă de grave tulburări mintale să fie lăsat liber în societate.

Încă nu este foarte clar dacă la baza deciziei Tribunalului Cluj a stat o expertiză medico legală. Oricum, decizia externări unei persoane cu grave probleme psihice este una foarte ciudată, din toate punctele de vedere, chiar dacă acesta era sub supravegherea plătită de familie, acesta având un paznic după el, angajat de la PP Protect. Acesta îl prelua pe tânăr la ora 7.00 dimineața de acasă și stătea cu el până la finalizarea orelor, când se întoarceau la domiciliu.

Conform site-ului foaiatransilvană.ro, Darius Delcea participase la o ședință de terapie religioasă în acea seară, la un centru multiconfesional de pe strada Siretului din Cluj Napoca. Acolo participau și alte persoane cu diagnostice similare, puse de medicii specialiști. La un moment dat, el i-a spus supraveghetorului că merge la baie dar nu s-a mai întors. După câteva minute, supraveghetorul l-a sunat pe tatăl atacatorului.

„El trebuia să vină acasă. Am vorbit cu cel care se ocupa de copii. Am vorbit cu șeful de acolo. Pe lângă psihoterapie l-am dus la un grup de tineri, unde citeau din biblie, cântau. Îi plăcea mult. Mergea de bună voie. S-a învoit la toaletă. Clar le-am spus cine este băiatul nostru. I-am spus că este sub tratament și ce diagnostic are. Noi am fost cei care am sunat prima dată la 112 să le spunem că băiatul nostru, care are problemele lui, lipsește”, a comentat Cristian Delcea.

Cristian Delcea a mai spus că și-ar fi dorit ca fiul său să fie internat într-o instituție de profil pentru o durată mai mare de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *