Eveniment

ATENŢIE LA CE CUMPĂRAŢI: Amenzi de 200.000 de lei și zeci de tone de alimente, oprite temporar, în urma controalelor efectuate la supermarketurile din Cluj

Protecția Cosumatorului Cluj a organizat mai multe controale în lanțurile de magazine și al distribuitorilor economici pe raza județului Cluj.

Principalele deficiențe, constatate de comisarii CJPC Cluj au fost:

–    comercializarea unor legume și fructe depreciate calitativ sau nesortate (cu putregai și mucegai, improprii consumului uman)
–    comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită până la 39 de zile
–    nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro,
–    diferențe între prețul produsului la raft față de casa de marcat
–    nelivrarea produselor conform confirmărilor date de platformele de livrare (ex. confirmat livrarea în data de 25.10.2021, ora 19, livrat a doua zi, ora 12)
–    încasare dublă a cumpărăturilor (atât cu cardul, cât și numerar)
–    ouă depreciate (sparte) si cu excremente  în exces pe suprafață
–    informare incorectă asupra denumirii produsului (ex. Castraveti în oțet, iar în lista ingredientelor este trecut acid acetic)

În urma acțiunilor de control au fost întocmite 18 documente de control cu sanctiuni contraventionale in cuantum de 200.000 de lei. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare 135 kg produse neconforme si oprite temporar până la remediere deficiențe 14,8 tone de produse alimentare, în valoare  de circa 93.000 lei.

 

Protecția Consumatorului anunță mai multe controale

„Campania #ProtecțiaConsumatorilor nu se negociază! este în plină desfășurare”, așa cum  a exemplificat Claudiu Dolot, presedintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, zilele trecute.

„În cadrul acestei campanii, se vor intensifica și mai mult controalele, în perioada următoare, și vom scoate la suprafață neregulile, dar în același timp sperăm să putem oferi publicului și exemple de „AȘA DA”, nu doar pe cele de „AȘA NU”.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *