Rautacisme

Cea mai scumpă calitate a vieții! Pentru o garsonieră de 24 mp, un proprietar clujean cere 110 000 de euro

 „Accentul pe modernizarea infrastructurii și creșterea calității vieții în toate cartierele orașului” este una dintre prioritățile enunțate de Primăria condusă de Emil Boc, pentru anul 2022. O prioritate care, tradusă în viața reală, înseamnă: infrastructură publică modernizată în noile zone rezidențiale, unde apartamentele se scumpesc continuu, deși se vând deja la prețuri astronomice.

În arealurile unde, la Cluj, au răsărit sau se pregătesc să răsară ample proiecte imobiliare, au răsărit și modernizări de parcuri, de poduri, de drumuri. Doar câteva exemple: Parcul „Pădurea Clujenilor” de pe bulevardul Muncii a fost edificat după ce, sus, pe dealuri, au fost construite sute de vile; Parcul Armătura este modernizat acum când, peste drum, se pregătesc șantiere pentru noi blocuri; podul Porțelanului ar fi trebuit modernizat la timp ca să preia traficul noilor blocuri din zonă ș.a.m.d. Coincidențe urbanistice care au crescut valoarea de piață a noilor (dar și a vechilor) apartamente din zonele reabilitate.

Cum și în Zorilor, pe strada Observatorului, este promis un nou parc, și aici prețurile au urcat dincolo de pragurile uzuale, oricum ridicate, ale celui mai scump oraș din țară.

În Zorilor, prețul mediu/mp, conform site-ului compariimobiliare.ro, este, în prezent, de 2 272 euro. Un proprietar a scos însă la mezat, pe OLX, o garsonieră de 24 mp la prețul de 110 000 de euro, adică 4 583 euro/mp.

Garsoniera nu este finisată cu cele mai moderne materiale, nu este nici poleită cu aur, însă este situată pe strada Observatorului și va beneficia, la un moment dat, și de un parc modern în apropiere. În plus, proprietarii vor putea merge la Untold în fiecare an, dacă vor dori, fără să mai plătească chirii astronomice în Cluj, iar asta justifică oarecum prețul.

Aflată într-un bloc construit înainte de 1977, la etajul 4 din 4, garsoniera de 24 mp vă oferă tot ce aveți nevoie pentru cea mai bună calitate a vieții, potrivit descrierii din anunț: „baie (duș, wc),bucătărie mobilată cu totul (aragaz, frigider, mobila de bucătărie) camera cu pat dublu, dulap foarte spațios și bine compartimentat, birou, scaun”.

Dacă nu sunteți bugetar sau IT-ist, deci dacă nu dispuneți de banii cash necesari pentru achiziționarea acestei superoferte, puteți accesa un credit imobiliar-ipotecar pe 30 de ani, timp în care, dacă luați creditul în euro, cu dobândă variabilă, veți plăti în total circa 195 000 de euro. Rata lunară pentru un astfel de apartament este de peste 500 de euro. Dar, nu oricine este proprietarul unei garsoniere în orașul în care calitatea vieții crește, declarativ, an de an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *