Din oras

Cea mai piperată calitate a vieții! Metrul pătrat a continuat să se scumpească în Cluj-Napoca, unde o cameră în Centru costă peste 100 000 de euro

Scris de 967

Luna trecută, prețurile proprietăților imobiliare au continuat să crească în majoritatea orașelor importante din țară, la nivel național înregistrându-se o majorare de 3,2%, până la 1.707 euro pe metru pătrat util, potrivit indicelui imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, metrul pătrat s-a scumpit în aprilie cu 3,5%, ajungând la o valoare medie de 2 411 euro (în martie, prețul mediu/mp era de 2 330 euro).

„Prețurile s-au majorat pe ambele segmente de piață analizate: locuințele vechi s-au apreciat cu 1,4% (de la 2.278 la 2.310 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 4,6% (de la 2.369 la 2.478 de euro pe metru pătrat)”, precizează specialiștii imobiliare.ro.

„Inflația” din piața imobiliară poate fi pusă pe seama scumpirii materialelor de construcție, a creșterii costurilor cu mâna de lucru, însă la Cluj, unde prețurile erau deja mult peste media națională (și profiturile vânzătorilor/investitorilor la fel), explicația ține mai degrabă de lăcomia proprietarilor/dezvoltatorilor care își mențin marjele de profit cât mai ridicate posibil, pe fondul unei cereri încă crescute.

Conform statisticilor site-ul compariimobiliare.ro, la final de aprilie, prețul apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca a ajuns la 2 140 euro/mp, cu peste 30 de euro peste luna precedentă și cu 500 de euro mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut (1.671).

Politica Primăriei, de promovare a orașului drept unul care oferă „cea mai bună calitate a vieții” și proiecte majore de modernizare, crește interesul investitorilor, receptivi la promisiunile municipalității.

„În plină primăvară, s-a schimbat clasamentul celor mai căutate cartiere pentru o nouă achiziție imobiliară: pe prima poziție urcă viitorul cartier Sopor (care se dorește a fi un model de bune practici în România), urmat de Mănăștur și Florești (vedeta anului trecut). Cartierele Bună Ziua, Zorilor sau Gheorgheni au trecut pe ultimele locuri în preferințele clienților”, notează compariimobiliare.ro.

Cu toate că zona centrală a orașului nu este în prezent una dintre cele mai căutate, doar 3% dintre vizitatorii postalului sus amintit fiind interesați de proprietăți în buricul târgului, o cameră în Piața Unirii a ajuns să coste (mult) peste 100 000 de euro.

Un apartament de „o cameră, o bucătărie, o cămară pentru alimente, o baie, dar și o pivniță aerisită natural” este scos la mezat pentru suma de 116 000 de euro.

Apartamentul, situat într-o clădire monument istoric, se predă semifinisat, adică necesită alte investiții ulterioare (finisaje, mobilier). „Calitatea vieții” cu cheltuială se ține!ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 4 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 6 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 17 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 22 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 23 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 24 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 24 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 1 day Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE