Din oras

Cea mai buna echipa de barmani din lume este din Cluj!

Marian Porumb, Katalin Bene si Cosmin Ardelean sunt cei mai buni barmani din lume. Tinerii, care fac echipa la Jaxx-Garaju’ cu Rock, au castigat competitia mondiala “De Kuyper Bar Fight”, desfasurata la Rotterdam. Au avut concurenti pe masura, insa spontaneitatea si experienta lor au facut diferenta si au fost alesi de juriu cea mai buna echipa de barmani din lume.

Competitia “De Kuyper Bar Fight” s-e adresat tuturor echipelor de bar din lume. Marian, Katalin si Cosmin, toti trei colegi la Jaxx-Garaju’ cu Rock, din Cluj-Napoca, s-au hotarat sa participe si ei. Dupa ce au filmat un clip de doua minute, in care si-au demonstrat abilitatile de barmani, au fost si acceptati. Au trecut de mai multe selectii, iar in cele din urma au ajuns intre primii sase finalisti, alaturi de alte echipe din Romania, Italia, Polonia, Rusia si Olanda.

Marian Porumb, in varsta de 29 de ani, are zece ani de experienta in acest domeniu, si a luat-o, alaturi de el, si pe Katalin Bene, de 28 de ani. Din echipa a mai facut parte si Cosmin Ardelean, de 24 de ani. Tanarul are un an de experienta in acest domeniu, iar dupa bar este ajutorul de nadejde al primilor doi.

La distileria De Kuyper din Rotterdam s-a dat batalia finala, iar echipele de barmani au trecut prin mai multe probe: sa creeze un lichior, sa prepare patru cocktailuri intr-un timp cat mai scurt, dar si “creative cocktail”, avand posibilitatea sa creeze bauturi pe loc, cu ingredientele primite de la organizatori.

“Spontaneitatea ne-a ajutat sa castigam. Am lucrat la competitie ca si cum am lucra in bar, am fost naturali si inspirati. Ultima proba a fost cea in care s-a decis castigatorul. Fiecare eram in fata juriului si a trebuit sa fim cat mai precisi. Ei ne-au cerut, spre exemplu, sa turnam 75 de mililitri de bautura <>, fara unitati de masura. Dupa aceasta proba, am fost desemnati castigatori”, povesteste Marian Porumb.

Pe locul doi, dupa clujeni, s-a clasat una dintre echipele poloneze, iar locul al treilea a fost castigat de Olanda.

“Este cea mai mare competitie pe care am castigat-o, fiind vorba de un campionat international. Ne lipsea tuturor din CV, dar si in Cluj, mai ales ca incet-incet lucram sa punem Clujul pe harta bartendingului”, adauga Marian Porumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *