PubliNews

Ce trebuie sa stii despre imprumuturile pentru nevoi personale

Un imprumut de nevoi personale reprezinta banii pe care ii imprumuti in orice scop, inclusiv pentru consolidarea datoriilor, o factura medicala neasteptata, un aparat nou, o vacanta sau chiar pentru o masina. Rambursezi banii – inclusiv dobanzile – in rate lunare in timp, de obicei in timp de doi pana la cinci ani in cazul imprumuturilor bancare si in cateva luni daca imprumuti de la institutii financiare nebancare pana la 1-2 ani. Majoritatea imprumuturilor personale nu sunt garantate, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa folosesti bunurile pentru a garanta plata imprumutului.

Cum sa te califici pentru un imprumut de nevoi personale

Exista mai multi pasi de urmat pentru a te califica pentru un imprumut de nevoi personale, primul fiind acela de a te asigura ca acest tip de credit ca este potrivit pentru tine. De exemplu, daca doresti sa imprumuti bani pentru a renova casa sau pentru a cumpara o masina, un imprumut de capital propriu sau un imprumut auto poate avea o rata a dobanzii mai mica. Spre deosebire de imprumuturile personale negarantate, aceste imprumuturi sunt garantate de casa pe care doresti sa o renovezi sau de masina pe care doresti sa o achizitionezi. Desi plata unei vacante sau consolidarea datoriilor se incadreaza in categoria imprumuturilor personale, pentru aceste lucruri poti aplica pentru un card de credit cu dobanda 0%. Cu toate acestea, daca alegi aceasta optiune, asigura-te ca poti achita soldul inainte de expirarea dobanzii de 0%. De asemenea, creditele rapide de la institutii financiare nebancare cum este https://banksecrets.dk/, pot fi o alegere buna daca nu doresti sa apelezi la banci, daca ai nevoie de bani rapid si daca preferi sa depui mai putine documente pentru a obtine imprumutul. Daca optezi pentru o suma mica de bani si iti propui sa o rambursezi rapid, acest tip de credit este o optiune avantajoasa.

Cum decizi care este suma pe care ar trebui sa o imprumuti?

Aminteste-ti ca atunci cand imprumuti bani, nu platesti doar imprumutul initial. Cu exceptia acelui card de 0%, achitat la timp, platesti si dobanzi pentru banii pe care ii imprumuti. Nu exista niciun motiv sa platesti dobanzi pentru banii de care nu ai nevoie, deci imprumuta doar ceea ce este necesar. Pe de alta parte, daca imprumuti mai putin decat ai nevoie, este posibil sa fii fortat sa apelezi la surse de imprumut mai scumpe in ultimul moment. In cele din urma, asigura-te ca iti poti permite platile lunare pentru suma pe care o imprumuti. Daca te angajezi sa platesti rate pe care nu ti le poti permite, nu faci altceva decat sa strangi mai multe datorii decat aveai initial. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa stabilesti un buget lunar si sa automatizezi platile catre creditor, pentru a te asigura sa achiti ratele la timp si eviti penalitatile. Gestioneaza celelalte cheltuieli in functie de bugetul lunar si incearca sa nu depasesti venitul. Nu este niciodata o idee buna sa cheltui mai mult decat iti poti permite.

Verifica-ti eligibilitatea

Acceseaza site-urile de creditare sau apeleaza institutiile financiare pentru a determina daca profilul tau financiar te face eligibil pentru un imprumut de la un anumit creditor. Afla care este istoricul tau de credit si daca exista un prag de venit pentru suma pe care doresti sa o imprumuti. Creditorul iti va raspunde in cel mai scurt timp si, daca aplici pentru un imprumut rapid, dupa aprobare vei primi banii in contul tau curent deschis la orice banca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *