In vizor

Ce spune Boc despre numirea unui prefect UDMR la Cluj: „Nu am argumente de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj”

Primarul Emil Boc critică decizia conducerii PNL prin care la Cluj a fost numit un prefect UDMR. Primarul nu este la fel de tranșant precum a fost președintele Consiliului județean Alin Tișe, însă și el a ținut să precizeze că există o nemulțumire profundă în rândurile membrilor PNL Cluj, în condițiile în care filiala a adus partidului cel mai mare număr de voturi. 

Spre deosebire de Alin Tișe care a preferat să someze public conducerea partidului să revină asupra deciziei și să numească un prefect PNL la Cluj, Boc consideră că aceste discuții trebuie purtate în interiorul partidului. 

„Guvernul, mai bine spus partidul PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, nu am argumente, de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când s-a făcut coaliție pentru această decizie politică. Eu am fost președinte al PDL și nu am avut niciodată al prefect decât PDL. Și atunci și acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi adus partidului. Atunci am avut prefect, acum nu avem prefect. Asta depinde de ceea ce conducerea centrală a partidului stabilește și de criteriile pe care le pune în practică. Din primul moment în care am auzit reacția pe care am avut-o a fost această stare de profundă nemulțumire care există în rândul filialei PNL Cluj: și la Boc și la Tișe și la Buda există această stare de nemulțumire față de decizia conducerii centrale. Bătălia este internă, politică și discuțiile le purtăm în interiorul partidului cu privire la ceea ce se întâmplă în PNL”, a declarat primarul Boc în cadrul unei emisiuni locale.

Marjând pe o atitudine mai rezervată, Boc a ținut să reamintească faptul că atât în Consiliul Local cât și în Consiliul Județean PNL are majoritate alături de UDMR, iar asta se întâmplă de mulți ani. Atât Tișe cât și Boc depind de alianța locală cu UDMR pentru a avea majorități confortabile. 

„Eu sper că după vreme rea vine vreme bună. Și la primărie și Consiliul Local și la județ și Consiliul Județean, guvernarea este alături de UDMR. Și domnul Tișe și eu avem majorități alături de UDMR la Cluj. Acesta este un lucru clar, este un fapt care a adus stabilitate orașului și județului. Am reușit să facem un pol al prosperității, al echilibrului, al unui model de conviețuire interetnică, de respect reciproc. Avem limite în care colaborăm și sunt linii roșii pe care nu avem voie să le trecem niciodată”, explică Boc.

Președintele Consiliului Județean Alin Tișe a transmis ieri o scrisoare premierului Florin Cîțu și președintelui PNL Ludovic Orban prin care le solicita să îndrepte grava eroare prin care la Cluj a fost numit un prefect UDMR.

„Numirea noului prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, fost senator și actualmente la al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Cluj. Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi ca partid politic sunt de neimaginat aici la Cluj”, a susținut Alin Tișe.

Citește și: 

Tișe: „Eu solicit prefect PNL! Organizația PNL Cluj merită asta, este cea mai performantă din țară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *