FOTOGRAFILA

Ce semnează Boc cu Ciucă și cu Grindeanu la Cluj? O investiție ”nerentabilă din punct de vedere financiar”

Captura este din pagina 8 a anexei Hotărârii de Consiliu Local. Se promovează un proiect admis ca nerentabil inclusiv de proiectanți/cei care au intocmit studiul de fezabilitate, adică se știe din start că, fără subvenții, nu va funcționa. Asta în condițiile în care cursele nu vor fi gratuite, ci cu bilet plătit. Practic avem un studiu de nefezabilitate.

Aceasta este mașina de tocat bani publici în interesul de imagine al primarului Emil Boc. Parcă Elena Udrea e la pușcărie în urma ”Procesului Gala Bute” tocmai pentru beneficii de imagine făcute din bani publici (cel puți asta scrie în rechizitoriul procurorilor).

Aici sunt banii dumneavoastră:

Și, încă o măgărie marca ”mușchii politici ai lui Boc”: ”Un alt aspect, riscurile de a dărâma clădiri din apropiere (stațiile săpate deschis fiind pe toata lățimea bulevardelor, la 6-8 etaje adâncime).
Cum se asigură ca nu se înclină ca Turnul din Pisa blocurile înalte din Mănăștur sau Mărăști?”

„Vedem mai tarziu.”

Documentul poate fi consultat AICI și AICI.

Luni, 22 noiembrie primarul Boc va încearca să treacă studiul de fezabilitate al proiectului de metrou FĂRĂ ORICE dezbatere publică – băgând-o, printr-un tertip, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local, susține activistul civic Szakats Istvan pe pagina de Facebook a Clujului Civic.

”Constatăm cu amărăciune că prin asta administrația Clujului atinge un nou record al șaradei politicianiste și a batjocurii față de cetățean.

Ne-am întrebat noi în 8 septembrie, ne putem întreba și acum cu exact aceleași cuvinte: „cât respect arătați față de specialiștii orașului, cărora practic li se refuză posibilitatea să își exprime, din timp, un punct de vedere avizat pe marginea proiectului?” De-acum ni-e clar.

Ne-am întrebat noi în 8 septembrie, ne putem întreba și acum cu exact aceleași cuvinte: „cum se poate că în secolul XXI, în era tehnologiilor digitale, administrația “smart” a municipiului nostru nu pune la dispoziția cetățenilor documentația de peste 200 de pagini în format online, ci doar în formă scanată?”. Ei bine, singura diferență e că acum scanul – pe care consilierii locali îl vor aprofunda în 3(!) zile – este de 701 pagini.

Domnule Boc, în 10 septembrie 2021, pe ZCJ-Live, ați spus: „La metrou, evident că va fi finanțat după parcurgerea procedurilor legale. Nu știi că procedurile sunt în curs, și evident, dacă sunt parcurse procedurile legale proiectul este finanțat. Deci până când atâta ipocrizie și atât teribilism? Până la urmă ei folosesc niște argumente din astea care sunt parte a procedurii, deci parte a unei proceduri, da? Ca să spui stai să nu aprobați că noi nu am discutat. Poi sunt parte a procedurii, și dacă toate procedurile vor fi legale cu studiu de fezabilitate cu tot ce înseamnă proiectul, evident, merge în finanțare.”

Domnule Boc, vă mai recunoașteți propriile cuvinte?”

”Un oras intreg cunoaste clar ca metroSUBTERAN pe sub Centrul Istoric al Orasului Comoara bi-milenar:

• NU este fezabil,
• NU este sustenabil,
• NU este rentabil,
• NU este eligibil PNRR,
• NU este atractiv pentru investitori…
• NU are finantare de 2 miliarde si nici NU va avea,
• etc. etc.
Mai mult, nimeni NU doreste ca „vizionarul” sa distruga-si-polueze 11 ani cu sapaturi subterane-si-suprafata municipiul cu „aiurizantele” lui, nici sa admita vreun CREDIT INROBITOR sau mutarea unui singur LEU de la BUGETUL LOCAL destinat investitiilor curente-si-firesti ale orasului.
Exista o solutie simpla, clara, eligibila PNRR, acceptata de cetatenii Clujului si sustinuta de ani de zile de specialistii autentici persiflati brutal de Primarul #EmilBoc: PRELUNGIREA LINIILOR de TRAMVAI la ambele capete + TROLEE pe BENZI DEDICATE-cu-SENS UNIC, dublu-articulate, multi-cartiere si cu baterii.
Pana acum NIMENI nu intelege de ce se incapataneaza inutil si impotriva TUTUROR, un om ce NU este de specialitate si se indeparteaza zi-de-zi si de cei doar 25% din TOTI clujenii care l-au votat.
La ultimele alegeri peste 70% din TOTI clujeni au intors spatele si NU au votat bok, fiind considerat ne-reprezentativ si ne-performant.
Consilierii locali PNL sunt asteptati sa ia cuvantul fara frica peste Primarul “vizionar” si sa-si spuna clar-si-motivat optiunea de vot. Ceilalti, normali-si-firesti sunt convins ca vor rezona cu specialistii autentici si cetatenii clujeni.”
Sursa: Clujul Civic