FOTOGRAFILA

Ce semnează Boc cu Ciucă și cu Grindeanu la Cluj? O investiție ”nerentabilă din punct de vedere financiar”

Scris de 1273

Captura este din pagina 8 a anexei Hotărârii de Consiliu Local. Se promovează un proiect admis ca nerentabil inclusiv de proiectanți/cei care au intocmit studiul de fezabilitate, adică se știe din start că, fără subvenții, nu va funcționa. Asta în condițiile în care cursele nu vor fi gratuite, ci cu bilet plătit. Practic avem un studiu de nefezabilitate.

Aceasta este mașina de tocat bani publici în interesul de imagine al primarului Emil Boc. Parcă Elena Udrea e la pușcărie în urma ”Procesului Gala Bute” tocmai pentru beneficii de imagine făcute din bani publici (cel puți asta scrie în rechizitoriul procurorilor).

Aici sunt banii dumneavoastră:

Și, încă o măgărie marca ”mușchii politici ai lui Boc”: ”Un alt aspect, riscurile de a dărâma clădiri din apropiere (stațiile săpate deschis fiind pe toata lățimea bulevardelor, la 6-8 etaje adâncime).
Cum se asigură ca nu se înclină ca Turnul din Pisa blocurile înalte din Mănăștur sau Mărăști?”

“Vedem mai tarziu.”

Documentul poate fi consultat AICI și AICI.

Luni, 22 noiembrie primarul Boc va încearca să treacă studiul de fezabilitate al proiectului de metrou FĂRĂ ORICE dezbatere publică – băgând-o, printr-un tertip, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local, susține activistul civic Szakats Istvan pe pagina de Facebook a Clujului Civic.

”Constatăm cu amărăciune că prin asta administrația Clujului atinge un nou record al șaradei politicianiste și a batjocurii față de cetățean.

Ne-am întrebat noi în 8 septembrie, ne putem întreba și acum cu exact aceleași cuvinte: “cât respect arătați față de specialiștii orașului, cărora practic li se refuză posibilitatea să își exprime, din timp, un punct de vedere avizat pe marginea proiectului?” De-acum ni-e clar.

Ne-am întrebat noi în 8 septembrie, ne putem întreba și acum cu exact aceleași cuvinte: “cum se poate că în secolul XXI, în era tehnologiilor digitale, administrația “smart” a municipiului nostru nu pune la dispoziția cetățenilor documentația de peste 200 de pagini în format online, ci doar în formă scanată?”. Ei bine, singura diferență e că acum scanul – pe care consilierii locali îl vor aprofunda în 3(!) zile – este de 701 pagini.

Domnule Boc, în 10 septembrie 2021, pe ZCJ-Live, ați spus: “La metrou, evident că va fi finanțat după parcurgerea procedurilor legale. Nu știi că procedurile sunt în curs, și evident, dacă sunt parcurse procedurile legale proiectul este finanțat. Deci până când atâta ipocrizie și atât teribilism? Până la urmă ei folosesc niște argumente din astea care sunt parte a procedurii, deci parte a unei proceduri, da? Ca să spui stai să nu aprobați că noi nu am discutat. Poi sunt parte a procedurii, și dacă toate procedurile vor fi legale cu studiu de fezabilitate cu tot ce înseamnă proiectul, evident, merge în finanțare.”

Domnule Boc, vă mai recunoașteți propriile cuvinte?”

”Un oras intreg cunoaste clar ca metroSUBTERAN pe sub Centrul Istoric al Orasului Comoara bi-milenar:

• NU este fezabil,
• NU este sustenabil,
• NU este rentabil,
• NU este eligibil PNRR,
• NU este atractiv pentru investitori…
• NU are finantare de 2 miliarde si nici NU va avea,
• etc. etc.
Mai mult, nimeni NU doreste ca “vizionarul” sa distruga-si-polueze 11 ani cu sapaturi subterane-si-suprafata municipiul cu “aiurizantele” lui, nici sa admita vreun CREDIT INROBITOR sau mutarea unui singur LEU de la BUGETUL LOCAL destinat investitiilor curente-si-firesti ale orasului.
Exista o solutie simpla, clara, eligibila PNRR, acceptata de cetatenii Clujului si sustinuta de ani de zile de specialistii autentici persiflati brutal de Primarul #EmilBoc: PRELUNGIREA LINIILOR de TRAMVAI la ambele capete + TROLEE pe BENZI DEDICATE-cu-SENS UNIC, dublu-articulate, multi-cartiere si cu baterii.
Pana acum NIMENI nu intelege de ce se incapataneaza inutil si impotriva TUTUROR, un om ce NU este de specialitate si se indeparteaza zi-de-zi si de cei doar 25% din TOTI clujenii care l-au votat.
La ultimele alegeri peste 70% din TOTI clujeni au intors spatele si NU au votat bok, fiind considerat ne-reprezentativ si ne-performant.
Consilierii locali PNL sunt asteptati sa ia cuvantul fara frica peste Primarul “vizionar” si sa-si spuna clar-si-motivat optiunea de vot. Ceilalti, normali-si-firesti sunt convins ca vor rezona cu specialistii autentici si cetatenii clujeni.”
Sursa: Clujul Civic

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Eveniment
  Șeful Fiscului, Lucian Heiuș (PNL) și-a anunțat demisia din funcție fără să prezinte public motivele. PE SURSE: ”Ciucă le-a cerut demisia șefilor ANAF, Vamă și Mari Contribuabili din cauza găurii de la buget”. Deficit de încasări de 8,9 miliarde lei în primele cinci luni
 • Acum 11 hours General
  BLIDUL BATE CONȘTIINȚA: Poliţiştii de penitenciare încep protestele, nemulțumiți de reforma pensiilor speciale
 • Acum 13 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 15 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 16 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 17 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 18 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 18 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 19 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 20 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 21 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 21 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE