Analiza

Ce salarii încasează directorii spitalelor din Cluj-Napoca și ce averi au

Scris de 3,328

În Cluj-Napoca funcționează zece spitale de stat. Institutele sunt în subordinea Ministerului Sănătății, Spitalul Municipal este subordonat Primăriei, iar celelalte sunt în subordinea Consiliului Județean. Cel mai mare salariu îl deține managerul Spitalului Clinic de Urgență Cluj, Petru Șușcă, iar cel mai mic salariul îl încasează directorul Spitalului Municipal Clujana.

Petru Șușcă, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj are trei terenuri: două intravilane în Câmpenești (360 mp) și Săcel (2500 mp) și unul agricol în Săcel (5000 mp). La capitolul clădiri, potrivit declarației de avere, Șușcă are doar o casă de locuit, cu suprafața de 100 mp, în Săcel. Nu are nici autoturism, nici obiecte de artă, dar deține un cont bancar de 51.000 euro. Venitul anual încasat din salariul de manager este de 83.891 lei pe an, la care se mai adaugă 3.305 lei pe an din plata cu ora de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj, un salar de 27.722 lei pe an de la firma BKS Ingenieure SRL și 600 lei din participarea la un studiu de piață. Soția lui Petru Șușcă are doar venituri din chirie (17.820 lei pe an).

Anca Bojan, managerul Institutului Oncologic Ion Chiricuță deține câte o cotă parte din două terenuri în intravilan, de 1000 mp și 500 mp, fără să fie specificată localitatea în care se află aceste terenuri. Nici în cazul imobilelor nu este precizată localitatea. Din declarația de avere a Ancăi Bojan aflăm că deține 3/16 dintr-un apartament și o casă de vacanță, plus că este proprietara a două apartamente de 51 mp, respectiv 18 mp. Managerul Institutului Oncologic conduce un autoturism Dacia 1310 Berlina, cumpărat în 2001 prin credit bancar.
Anca Bojan nu are conturi bancare, nici datorii, în schimb încasează venituri destul de mari din activitatea de medicală și de cercetare: 106.113 lei pe an din activitatea medicală la institut, 59.667 lei pe an din activitatea didactică la UMF și 12.280 lei pe an din activitatea de cercetare.

Adrian Molnar, managerul Institutului Inimii Niculae Stăncioiu are două terenuri de 2000 mp, respectiv 1000 mp în Băișoara și Săvădisla, o casă de vacanță în Săvădisla, un apartament de 65 mp în Cluj-Napoca și o casă de 230 mp în Cluj-Napoca. Potrivit declarației de avere, Molnar are și trei autoturisme: un Oltcit, cumpărat în 1988, un Volkswagen Passat, cumpărat în 1996 și un Audi, achiziționat în 2010.
Nici la capitolul depozite bancare nu stă deloc rău managerul Institutului Inimii. Are două conturi, în valoare de 25.000 lei și 20.000 euro și un fond privat de pensie de 23.000 euro. Adrian Molnar are și o datorie de 88.000 euro către două persoane fizice, soț și soție.
Potrivit declarației de avere pe 2015, managerul institutului încasează din funcția de manager 43.454 lei anual și din activitatea de la UMF primește 48.728 lei, la care se adaugă 11.368 lei din consultații medicale.

Mihai Mleșnițe, managerul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie prof. dr. Octavian Fodor are o casă de 175 mp și o casă de vacanță de 60 mp, conduce un Renault Megane (an fabricație 2006), cumpărat prin credit bancar. Nu are nici conturi bancare, dar are un credit bancare de 20.000 euro. Potrivit declarației de avere, venitul încasat din activitatea de manager al institutului este de 112.203 lei anual.

Cornel Aldea, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii deține trei terenuri intravilan (două în Cluj-Napoca, de 700 mp și 2.300 mp și unul în Feleac, de 96 mp), un apartament și o casă de vacanță în Cluj-Napoca și o casă în Toderița, dobândită prin moștenire. Cornel Aldea are trei autoturisme Ford, dobândite prin cumpărare în 1995, 2003 și 2010.
Conform declarației de avere, în 2015 a vândut o casă de locuit plus teren, pe care a obținut 37.000 euro. Cornel Aldea are acțiuni și părți sociale la societăți comerciale în valoare de 50.000 euro și două credite bancare în valoare de 1.800 euro, respectiv 15.000 euro. Din funcția de manager de spital încasează anual 83.071 lei.

Sanda Patrichi, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj are, împreună cu soțul, un teren de 547 mp, în județul Cluj, un apartament de 74 mp, în Cluj-Napoca. Mai deține și un fond de investiții/pensie privată de 7.073 lei, acțiuni și părți sociale care depășesc 5.000 euro la societăți comerciale. Din activitatea de manager al spitalului încasează într-un an 65.913 lei, la care se adaugă 7.122 lei din activitate independentă la Cardiomed București.

Ioan Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca are două terenuri agricole și unul extravilan în județul Sălaj, o casă de locuit în județul Sălaj, dobândită prin moștenire și un autoturism Audi, cumpărat în 2001. Mureșan are și depozite bancare în valoare de 90.142 lei. Din activitatea de manager la spital încasează 53.713 lei.

Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca are două terenuri intravilane, de 360 mp, respectiv 700 mp, în Cluj-Napoca și în Băișoara, două apartamente și o casă în Cluj-Napoca și o casă de vacanță în Băișoara. Pe lista bunurilor pe care le deține Mureșan se află și un autoturism Renault, cumpărat în 2008.
La capitolul finanțe, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie are un cont bancar în valoare de 126.000 lei. Din salariul de la unitatea sanitară încasează într-un an 59.658 lei.

Nicolae Constantea, managerul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca are două terenuri extravilane, de 250 mp, respectiv 625 mp, dobândite prin cumpărare în 1992 și în 1993. Mai deține trei apartamente  (două în Cluj-Napoca, iar pentru al treilea, Constantea a ascuns localitatea în care se află) și o casă de vacanță de 160 mp. Managerul Spitalului Clujana are un autoturism marca BMW, cumpărat în 1998. Salariul încasat de la spital este de 35.988 lei pe an, la care se adaugă salariul de la UMF Cluj, în valoare de 63.700 lei. Soția lui Nicolae Constantea are cabinet de dermatologie în Germania, de unde câștigă anual 112.000 euro.

Silviu Moga, managerul interimar al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca nu și-a completat decât declarația de interese, care este postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate. Site-ul spitalului nu are decât o pagină pe care sunt postate câteva informații de prezentare.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 seconds Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 40 mins In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 1 hour General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 2 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 4 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 5 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 6 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 8 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
 • Acum 8 hours Sanatate
  Corina Creţu, despre spitalele regionale: “Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile”. Şi tot ea îşi dă răspunsul: Interesul pentru spitalele regionale a dispărut din momentul în care s-a opus parteneriatelor public-privat pe aceste investiţii. Privatizarea Sănătăţii îi roade pe politicienii români
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE