Din oras

Ce proiecte a mai refuzat Primaria de la finantarile nerambursabile

Nu doar Festivalul “Colind Iancului”, ajuns la a 21-a editie nu a gasit loc printre proiectele sprijinite din bugetul local. O serie de alte propuneri, de evenimente cu traditie in Cluj-Napoca au fost taiate de la finantare, in cea de-a doua etapa, in care s-au impartit peste 2 milioane de lei. Au fost finantate in schimb proiecte derulate in cadrul programului Cluj Never Sleeps, pentru care s-au alocat in total 355.000 de lei.

De exemplu Festivalul International al Filmului Studentesc Ffest, ajuns la cea de-a IX-a editie nu a primit niciun leu din cei 53.500 de lei solicitati din fondul pentri finantari nerambursabile din bugetul local. Ffest este organizat de Universitatea Sapientia din Cluj, Universitatea Babes-Bolyai Cluj si Universitatea de Arta si Design Cluj in parteneriat cu Asociatia Transfilmart.

In aceeasi situatie se afla si Festivalul Cultural Miraje, ajuns la cea de-a VIII-a editie. Au cerut 24.525 de lei.

“Fondat in 2008, festivalul Miraje contribuie la integrarea in comunitate a persoanelor cu dizabilitati prin intermediul teatrului, muzicii si dansului.
Eroii Mirajelor sunt chiar tinerii cu dizabilitati implicati in trupe de teatru, muzica si dans si sustinuti de artisti consacrati care completeaza agenda evenimentului. Peste 2000 de tineri cu dizabilitati au urcat pâna acum pe scena Mirajelor, demonstrând ca munca si talentul pot inlatura orice bariera. Pentru multi dintre ei acest festival este o sansa rara de a se face remarcati. Pentru altii participarea la Miraje este pur si simplu un motiv de mândrie.
insa pentru toti Mirajele sunt imboldul, plusul de incredere de care aveau nevoie pentru a progresa, pentru a-si putea propune mai mult de la viata”, arata organizatorii.

Nici cea de-a X-a editie a festivalului-concurs national de muzica folk pentru tineri „Invitatie la castel”, nu si-a gasit loc printre proiectele finantate de Primaria Cluj-Napoca, desi au solicitat doar 21.900 de lei.

“Aflat la cea de-a X-a editie festivalul isi propune promovarea muzicii folk in rândul tinerilor, descoperirea de noi talente, oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber si implicarea tinerilor in organizarea si desfasurarea unui eveniment cultural – artistic. Festivalul Invitatie la castel a confirmat faptul ca genul folk are succes in rândul tinerilor; concurenti sau spectatori, acestia au umplut salile de spectacol si au desoperit ca muzica folk este un mod de viata, un spatiu generos in care se pot regasi ei si problemele lor”, precizeaza organizatorii.

Nici Cluj Shorts nu s-a regasit printre proiectele finantate, suma solicitata fiind de peste 12.000 de lei.

“Incepând cu 2013, in fiecare primavara, ClujShorts aduce laolalta la Cluj Napoca oameni pasionati de film, festivaluri si institutii partenere, regizori si actori talentati, producatori indrazneti si multe filme bune. ClujShorts incurajeaza regizori aflati in curs de dezvoltare si promoveaza regizori deja afirmati, organizând proiectii de filme, workshop-uri, masterclass-uri, expozitii, intâlniri intre public si oaspeti”, se arata pe site-ul proiectului.

Despre proiectele care au primit finantare din partea Primariei puteti citi pe larg AICI.

Din comisia care a decis sumele alocate fac parte: viceprimarul Anna Horvath – presedinte, consilierii Ligia Bocse, Ioan Pop si Ioan Bildea, precum si din partea executivului Primariei Ovidiu Cimpean, directorul Directtiei Evenimente Publice si Informare Cetateni (cu drept de vot), Ioan Cristofor Filipas, seful Biroului Invatamant, cultura, culte, sport, societate (cu drept de vot), Marius Szeker, juristul Comisiei (fara drept de vot) si Marius Panfiloiu, secretarul Comisiei (fara drept de vot).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *