Editorial

Ce păcat că copiii nu sunt funcții

Scris de 112

Mare scandal mare cu demiterea ministrului Nazare. Iureș de nu se mai poate pe televiziuni și în ziare. Dezbateri aprinse, vioaie atacuri și contraatacuri. Ca de obicei, dacă stai să-i asculți pe fiecare nu mai pricepi nimic. Ba, riști să ajungi să nu mai știi de la ce a plecat totul. Oricum nu-i mare pierdere, că tot acolo ajungem, la nimic și de la capăt.

Mare lucru că l-a remaniat Câțu pe Nazare. Și alți miniștri au fost remaniați mai înaintea lui, tot cu scandal cât casa, tot cu e sfârșitul lumii. Și? Și nimic. S-au scuipat, s-au înjurat copios, s-au răcorit, și-au făcut numărul și… gata, lucrurile s-au așezat în matca lor, iar reformele au curs în continuare, cum curg ele, ca apa pe penele gâștei, fără să ne „afecteze” cu nimic.

Între timp, cât dumnealor sunt ocupați cu luatul și datul de funcții, cu marile lor proiecte pentru țară, din care țara nu se alege cu nimic, într-un parc din Cluj, în plină zi, un pedofil își vedea liniștit de treaba lui cu o fetiță. Dar asta nu-i dramă, e fapt divers. Dramă-i că l-a remaniat Cîțu pe Nazare. Dramă ar fi să nu iasă Orban sau Câțu președinte PNL. Nu-i nici o dramă că individul, care fusese condamnat la 5 ani de pușcărie, tot pentru pedofilie, a fost eliberat după 3 ani, pentru bună purtare. E un fapt divers. Dramă ar fi să-și piardă pensiile speciale judecătorii care i-au dat drumul, ăstuia și altora ca el. Da, l-au prins. Și? Iese și o ia de la capăt.

E plină țara de pedofili. Cui îi pasă? Au făcut politicienii ceva să ne scape de ei? Nuuuu, că dumnealor sunt prea ocupați cu jumulitul țării, cu datul și luatul, n-au timp de mărunțișuri de astea de doi bani. La un moment dat, se punea problema castrării chimice a pedofililor, că închisoarea nu rezolvă nimic. În multe țări se întâmplă deja. La noi nu, că pedofilii sunt oameni și ei, au drepturi. Și cu asta s-a închis subiectul. Dar copiii nu sunt oameni, ei nu au drepturi?

Oare, mă întreb și vă întreb, tema castrării chimice a pedofililor, pentru a ne proteja copiii, nu ar merita o dezbatere la fel de aprinsă ca cea de zilele acestea pentru… nimic? Oare soarta copiilor, viața lor nu merită o dezbatere cel puțin la fel de aprinsă ca pentru funcția unui politician? Se vede treaba că nu, pentru că copiii nu sunt funcții, nu sunt sinecuri, nu sunt ministere, nu sunt prefecturi, nu sunt primării, nu sunt o miză politică, nu sunt nimic din ceea ce i-ar putea interesa pe politicieni. Sunt doar copii. Nici măcar ai lor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Editorial

ZBOARĂ, IOHANNIS, ZBOARĂ!

Ce știm noi despre președintele Iohannis? Că e mare fan al mișcării, practicând niște sporturi […]

Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE