In vizor

Ce nu se vede în pozele Consiliului Județean Cluj de pe drumurile reabilitate: gardurile caselor, în pericol de alunecare

Consiliul județean Cluj postează aproape zilnic poze cu drumuri recent reabilitate, cu asfalt „ca în palmă”, însă realitatea este puțin diferită. După cum sesizează un clujean, pe drumul recent asfaltat, Bonțida-Gădălin, gardurile caselor sunt în pericol să alunece în stradă, după ce au fost făcute săpături pentru lucrările de reabilitare.

„Domnule Alin Tise, într-adevăr drumul județean care leagă Bontida de Gădălin este impecabil, dar intrările în curțile oamenilor sunt sub orice critică. Sunt zone unde mai trebuia făcut zid de susținere, pentru că ajung gardurile în drum din cauză că s-a tot luat pământul de lângă gard. Firele de curent sunt afară din pământ, stâlpul de curent electric dacă nu îl lega vecinul meu în curte la el ajungea deja în drum”, este sesizarea unui clujean afectat de aceste lucrări.

În luna octombrie, Consiliul Județean Cluj transmitea că stadiul fizic al lucrărilor deja executate este de 85%, în condițiile în care au fost realizate atât podețele transversale, cât și șanțurile betonate, rigolele carosabile și accesele la proprietăți într-un procent de aproape 90%.

Sperăm că după ce vor vedea aceste poze, firma care realizează lucrările de modernizare va remedia problemele semnalate și vor reface accesul oamenilor în curțile lor. Deja, unii dintre oameni au luat problema în propriile mâini și și-au turnat singuri un zid de susținere.