Din oras

CE NEBUNIE! Vezi video cu Beto Perez – show de zile mari pentru prima data in Romania

Una dintre cele mai mari vedete ale fitness-ului mondial, Beto Perez, a sustinut in aceasta dupa-amiaza la Cluj un show de zile mari. Peste 2.000 de persoane au participat la evenimentul incendiar din incinta pavilionului expozitional de la Expo Transilvania. Beto Perez, inventatorul Zumba, s-a aflat pentru prima data in fata publicului clujean la invitatia lantului de sali de sport Gimmy.

Desi era anuntat ca accesul la eveniment se va face de la ora 14.00 zeci de persoane s-au asezat linstite la rand in fata intrarii din cadrul Expo Transilvania inca de la ora 13.30. Timp de o ora femei si barbati de toate varstele, insotiti de copii, si-au ocupat locul in sala asteptand sa sustina pentru prima data in Romania un show de fitness cunoscutul Beto Perez.

“ Am venit aici pentru miscare alaturi de prietenele mele. Am fost la un show asemanator si in Italia, e o adevarata placere sa faci miscare pe muzica. Miscarile de Zumba iti  antreneaza toate grupele musculare. Dupa o ora jumatate de Zumba te simti o cu totul alta persoana”, a declarat Carmen, una dintre participantele la eveniment.

Pana sa inceapa spectacolul participantii si-au facut incalzirea. Veniti din Ungaria Slovenia, Bulgaria si din intreaga Romanie practicantii Zumba s-au putut bucura timp de o ora si jumatate de un MasterClass marca Beto Perez. La ora 15.00 fix a urcat pe scena, insotit de 6 colege ce fac parte echipa, cel care a inventat in 1986 conceptul de  Zumba. Sala arhiplina a inceput sa aplaude. Dupa  o scurta sedinta foto pe scena in fata fanilor Beto Perez  i-a rugat pe cei din primele randuri sa lase aparatele de fotografiat si telefoanele mobile deoparte si sa inceapa Zumba.

Timp de o ora si jumatate pe ritmuri de salsa, merengue, mambo, flamenco, chachacha, hip-hop, soca, reggaeton, dans din buric, bhangra si tango iubitorii de Zumba au facut, alaturi de Beto Perez, un spectacol incendiar care a facut sa trepideze geamurile de la complexul expozitional.

Pe langa MasterClass-ul inegalabilului Beto Perez, creatorul Zumba, miile de participanti au putut sa il vada la treaba pe Dennis Thomsen, ambasadorul special al stilului Masala Bhangra, un work-out bazat pe energia pozitiva a stilului Bollywood revarsata pe elementele dansului traditional Bhangra!

Aflat pentru prima oara in Romania, creatorul Zumba, Beto Perez, a afirmat inainte de a parasi scena ca si-a dorit de mai bine de doi ani sa ajunga in tara noastra, insa programul incarcat nu i-a permis acest lucru. In Romania  exista sute de mii de fani si practicanti ai acestui program de aerobic ce a devenit un fenomen mondial.

Zumba este practic rezultatul unui „fericit accident”, asa cum descrie insusi fondatorul intregului concept. In 1986, Beto Perez, instructor de fitness in orasul sau natal Cali, Columbia, si-a uitat caseta cu muzica sa clasica pentru cursul de aerobic pe care il preda. Solutia pe care a gasit-o a fost sa utilizeze muzica pe care o avea la dispozitie in acel moment si pe care o asculta de obicei in masina (salsa si merengue), improvizand un program de aerobic iesit din tiparele traditionale. Intrucat acea sedinta de dance-fitness a avut un impact extraordinar printre cursanti, Beto a concretizat ideea intr-un nou program revolutionar de fitness, intitulat „Zumba Fitness Party”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *