Rautacisme

Ce măscări scrie preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, pe Facebook. Se cere o așezare la ”masa tratamentelor”, nu a tratativelor cu guvernul, pentru acest ”Tristache”

Sincer, habar nu am avut că ar exista o Federaţie Naţionala a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar și un domn pe numele lui Iulian Cristache care de 15 ani conduce discuții, tratative și negocieri cu guvernele României privind Educația lui ăla micu (sau ăia micii) al lui (ai lui). Constatăm doar următoarele aspecte:

  • cu ocazia acestei greve, e în disonanță cognitivă cu întreaga societate care e de acord cu greva, el dând declarații de parcă i le-ar scrie Ciucă. Noroc că ăla nu credem că știe să scrie fără ăăăă, îîîîî, ăăăă – după cum vorbește. Și domnia sa o dă ”cu viitorul copiilor”cu ”e pericoloso spogesi” șamd:

”Categoric, este o situaţie conflictuală, pe care trebuie să o rezolvăm pe bază de dialog, dialog între Guvernul României şi între reprezentanţii sindicatelor. Dacă vom întârzia mai mult de o săptămână, este destul de periculos pentru viitorul acestor copii, în sensul în care ştim foarte bine că avem un calendar agreat referitor la structura anului şcolar, un calendar care trebuie să ducă în final la susţinerea celor două examene naţionale.

Şi nu considerăm util că această grevă ar trebui să continue, în sensul în care examenele pot fi amânate. Nu are voie nimeni să se joace cu un an din viaţa acestor elevi, este dreptul lor să susţină aceste examene şi de aceea am dorit să ne întâlnim cu reprezentanţi de la nivelul Guvernului”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, marți, la Guvern.

  • nu am fi băgat în seamă această declarație, în fond, ca părinte, domnia sa pune în balanță viitorul copilului său, ceea ce este frumos – chit că copiii din toate Consiliile elevilor din țară s-au pronunțat ca fiind de partea profesorilor, dacă nu am fi asistat la următoarea manifestare de mârlănie din partea domnului ”Tristache”. Mârlănie gratuită pe Facebook, față de un necunoscut. Dacă părintele care negociază cu guvernul diverse se exprimă ca un cocalar, cam care-i educația dată copilului (copiilor) pe care-l (care-i) reprezintă în numele acestei așa-zise federații ”de părinți”?

  • Observați, nu, gratuitatea exprimării de cocalar? Ce-i drept, cel pe care l-a înjurat ”l-a provocat” prin următoarea postare:

”Pe președintele federației părinților îl cheamă Iulian Cristache și înțeleg că este de profesie… glume care se scriu singure.”

 

Așa că ne-am pus și noi pe săpat n tenebrele internetului. Și ce-am găsit? Că, deși Legea prevede 6% din PIB pentru Educație, domn ”Tristache” se lamenta public, făcându-i ”maimuțe” pe cei care voiau mai mult de 3,2%. Nu-i bai, oricum Educația n-a mai văzut 3,2% din 2015. Acum are 2,1%, să fie mulțumit și domnul părinte șef de Federație (care habar nu avem câți membri ar avea, deși ne-am străduit să aflăm). Oricum, băgăm de seamă, că gluma de mai sus i se aplică, dacă e de acord cum au măcelărit guvernele României bugetul Educației care i-a educat și, poate, îi mai educă copilul (copiii).

În plus, s-a mai descoperit și nițică luptă cu gramatica Limbii române în diversele ”protocoale” semnate de Federație cu Ministerul Educației. Ceea ce cam explică cocalarismul în exprimare al personajului.