Rautacisme

Ce măscări scrie preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, pe Facebook. Se cere o așezare la ”masa tratamentelor”, nu a tratativelor cu guvernul, pentru acest ”Tristache”

Scris de 1905

Sincer, habar nu am avut că ar exista o Federaţie Naţionala a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar și un domn pe numele lui Iulian Cristache care de 15 ani conduce discuții, tratative și negocieri cu guvernele României privind Educația lui ăla micu (sau ăia micii) al lui (ai lui). Constatăm doar următoarele aspecte:

 • cu ocazia acestei greve, e în disonanță cognitivă cu întreaga societate care e de acord cu greva, el dând declarații de parcă i le-ar scrie Ciucă. Noroc că ăla nu credem că știe să scrie fără ăăăă, îîîîî, ăăăă – după cum vorbește. Și domnia sa o dă ”cu viitorul copiilor”cu ”e pericoloso spogesi” șamd:

”Categoric, este o situaţie conflictuală, pe care trebuie să o rezolvăm pe bază de dialog, dialog între Guvernul României şi între reprezentanţii sindicatelor. Dacă vom întârzia mai mult de o săptămână, este destul de periculos pentru viitorul acestor copii, în sensul în care ştim foarte bine că avem un calendar agreat referitor la structura anului şcolar, un calendar care trebuie să ducă în final la susţinerea celor două examene naţionale.

Şi nu considerăm util că această grevă ar trebui să continue, în sensul în care examenele pot fi amânate. Nu are voie nimeni să se joace cu un an din viaţa acestor elevi, este dreptul lor să susţină aceste examene şi de aceea am dorit să ne întâlnim cu reprezentanţi de la nivelul Guvernului”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, marți, la Guvern.

 • nu am fi băgat în seamă această declarație, în fond, ca părinte, domnia sa pune în balanță viitorul copilului său, ceea ce este frumos – chit că copiii din toate Consiliile elevilor din țară s-au pronunțat ca fiind de partea profesorilor, dacă nu am fi asistat la următoarea manifestare de mârlănie din partea domnului ”Tristache”. Mârlănie gratuită pe Facebook, față de un necunoscut. Dacă părintele care negociază cu guvernul diverse se exprimă ca un cocalar, cam care-i educația dată copilului (copiilor) pe care-l (care-i) reprezintă în numele acestei așa-zise federații ”de părinți”?

 • Observați, nu, gratuitatea exprimării de cocalar? Ce-i drept, cel pe care l-a înjurat ”l-a provocat” prin următoarea postare:

”Pe președintele federației părinților îl cheamă Iulian Cristache și înțeleg că este de profesie… glume care se scriu singure.”

 

Așa că ne-am pus și noi pe săpat n tenebrele internetului. Și ce-am găsit? Că, deși Legea prevede 6% din PIB pentru Educație, domn ”Tristache” se lamenta public, făcându-i ”maimuțe” pe cei care voiau mai mult de 3,2%. Nu-i bai, oricum Educația n-a mai văzut 3,2% din 2015. Acum are 2,1%, să fie mulțumit și domnul părinte șef de Federație (care habar nu avem câți membri ar avea, deși ne-am străduit să aflăm). Oricum, băgăm de seamă, că gluma de mai sus i se aplică, dacă e de acord cum au măcelărit guvernele României bugetul Educației care i-a educat și, poate, îi mai educă copilul (copiii).

În plus, s-a mai descoperit și nițică luptă cu gramatica Limbii române în diversele ”protocoale” semnate de Federație cu Ministerul Educației. Ceea ce cam explică cocalarismul în exprimare al personajului.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 12 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 14 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 14 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 15 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 15 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 15 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 16 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 17 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 17 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 19 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 19 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE