Eveniment

CE MAI MĂNÂNCĂ CLUJENII. Gândaci la o brutărie din Cluj: Unitatea a fost închisă si amendată cu 20.000 de lei

Nu tre buie să vină Uniunea Europeană să dea directive despre consumul de gândaci. La câtă mizerie și delăsare este în România, românii mănâncă gândaci, oricu. Mâncau fără să se plângă și în mezeluri la câți coloranți alimentari există. Inspectorii ANPC Cluj au găsit mai mulți gândaci, chiar și în locurile de servit mâncarea la o brutărie din Câmpia Turzii, județul Cluj. În urma „vizitei”, unitatea a fost închisă și amendată cu 4.000 de euro.

În urma verificării aspectelor unei reclamații, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Eldi Brutăria SRL, punct de lucru Câmpia Turzii, în data de 21.09.2022.

Ca atare, o echipa de control a verificat, în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi -, respectarea prevederilor legale în domeniu, la unitatea menționată.

”Principala deficiență constatată a fost prezența gândacilor de bucătărie, în număr foarte mare, în toate spațiile, atât de servire, expunere la comercializare, cât și de depozitare (din păcate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătatea. Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecții alimentare pe corpurile lor și sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la consumatori)”, a adăugat CRPC RNV Cluj.

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat o amendă contravențională în cuantum de 20.000 lei și a dispus oprirea temporara a vanzarii produselor (închiderea unității), până la remedierea deficiențelor, operatorul economic functionand la parterul unui bloc.

Totodată, a fost dispusă măsura opririi temporare de la comercializare a unor produse și preparate în valoare de circa 15.000 de lei

CJPC Cluj va continua activitatea de supraveghere a piaței și, acolo unde vor fi identificate deficiențe, vor fi aplicate sancțiuni, inclusiv măsuri complementare.

Sursa video: CRCP N-V, via Ziua de Cluj