Din oras

Ce cred oamenii de sport şi jurnaliştii clujeni despre o eventuală demisie a lui Ovidiu Vasu

Preşedintele executiv al secţiei de baschet feminin a Universităţii Cluj, Liviu Alexa i-a solicitat azi în mod public demisia preşedintelui Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu. Liviu Alexa i-a cerut demisia lui Ovidiu Vasu din funcția de președinte al CS ”U” pentru lipsă de transparență financiară și lipsă de rezultate. Un alt motivul a fost acela că Ovidiu  Vasu  a falimentat moral şi sportiv Clubul Sportiv “U” Universitatea. Ziar de Cluj a încercat să afle care este punctul de vedere al câtorva jurnalişti şi oameni de sport  privind activitatea lui Ovidiu Vasu la CS “U”.

Marius Bojiţă, întrebat cum comentează prestația lui Ovidiu Vasu din ultimii ani, a afirmat că nu ştie ce a făcut Vasu la club, motiv pentru care nu a dorit să îşi exprime o părere obiectivă. În ceea ce priveşte proiectul lui Alexa de revigorare a baschetului feminin clujean, Bojiţă l-a considerat un proiect binevenit şi benefic.

“Nu știu ce a făcut domnul Vasu acolo. Nu cunosc, nu știu ce a făcut domnul Vasu acolo. Atunci când nu știu, nu pot să-mi dau cu părerea, să fie o părere obiectivă și reală. Orice proiect care duce la revigorarea baschetului sau a sportului în general este binevenit! Mi se pare o treabă benefică pentru baschetul feminin clujean, fiindcă Clujul pe vremuri era în top cu echipa de baschet feminin, a câștigat de mai multe ori titlul de campioană și orice proiect care duce la revigorarea baschetului sau a sportului în general este binevenit! Și mă bucur că, așa, din câte am observat, anul acesta echipa Universitatea Cluj a ajuns să se bată pentru titlu, îmi pare rău că au pierdut titlul și au ajuns pe locul II, dar proiectul este benefic și orice proiect care duce ca echipele universitare să fie în top, proiectele sunt binevenite”, a afirmat Marius Bojiță

Fostul mare atlet şi membru în CA-ul CS “U” Vasile Bogdan  nu a dorit să comenteze activitatea lui Vasu. 

“Eu mă abțin la acest răspuns. Aici mă abțin, nu vreau să intru în acest clinci. Și eu am fost conducător de facultate, și acum sunt vicepreședinte la Federația Română de Atletism. Decât să intru în clinciuri și în discuții interminabile, mi-am dat demisia. La această întrebare nu dau un răspuns. Fiind în Consiliul de Administrație la Club, am avut o colaborare bună. Deci, cel puțin la nivel de Consiliu de Administrație și relația Atletism cu Vasu a fost ok. Că oricând se poate îmbunătăți sau oricând sunt lucruri foarte bune și care, la un moment dat, sunt criticate, asta intră în natura lucrurilor. Deci, aici mă abțin pentru că sunt o persoană publică și nu vreau să intru în niște clinciuri din-acestea. Eu nu așa văd lucrurile. Trebuie să se convoace Consiliul de Administrație, spus pro și contra, argumente și așa răspunzi. Nu la nivel de bălăcăreală sau la nivel de haită, eu spun, acela spune. Nu, eu mă abțin la asta! Vă rog să precizați, e foarte important, că nu vreau să se interpreteze lucrurile. Eu mă abțin la acest răspuns.Alexa este un tip foarte incisiv și așa trebuie să facă! Eu cu el sunt în relații foarte bune, foarte constructiv, acesta este trendul de acum! Acesta este un om agresiv, un om care trebuie să caute, să pună, să aducă imagine, pentru că este foarte greu să mergem pe vechile așteptări, că să ne rugăm. El este un tip foarte incisiv și așa trebuie să facă! Uite că baschetul merge, aduce sponsori, umple sala, e ok!”, a afirmat Vasile Bogdan. 

Ioan Groza, vicepreședintele Senatului USAMV, a declarat că nu deține toate informațiile privind activitatea domnului Vasu, deoarece, în ultimii ani, nu a fost convocat și nu a participat la ședințele Consiliului de Administrație ale CS ”U”:

„Proiectul despre care faceți trimitere, acoperit de ultimele rezultate și nu numai, mi se pare  foarte bun! De altfel, orice inițiativă favorabilă pentru orașul nostru mi se pare excelentă! Din păcate în ultimii ani, nu am fost convocat și nu am participat la ședințele consiliului de administrație ale CS „U”, motiv pentru care nu dețin toate informațiile privind activitatea domnului Vasu.”

Paul Niculescu redactor şef al cotidianului Monitorul de Cluj îl consideră pe Ovidiu Vasu un conducător dezorientat care nu are nicio strategie pentru a atrage sponsori şi a aduce performanţă pentru culorile alb-negru. Totodată, Niculescu crede că oricine doreşte cu adevărat să susţină sportul ar trebui să îşi cumpere bilet la meciurile echipelor favorite. 

“Cum îl văd eu pe Vasu? Îl văd complet dezorientat, lipsit de strategie, foarte slab în ceea ce priveşte managementul strict comercial, de funcţionare al clubului. Rezultatele activităţii lui Vasu la Cub se văd, adică nu sunt rezultate. Nu am observat nimic senzaţional care să însemne că a făcut o mare performanţă. Măcar echipa de popice sau cea de ping-pong cu chiftele să fi avut mega rezultate atunci puteam spune: da, clubul a avut rezultate într-un anumit sport. Proiectul iniţiat de Alexa de revigorare a secţiei de baschet feminin mi se pare o idee foarte generoasă pentru că e un lucru frumos să spui: avem baschet, nu doar baschet băieţi. De băieţi a auzit toată lumea de fete acuma începe să se audă după mulţi ani. Practic, e bine că cinceva s-a gândit să facă ceva într-o zonă mai puţin vizibilă strict din punctul de vedere al faptului că este împărţită competiţia pe sexe băieţi fete pentru că altfel, tot bashet e. E păcat să cadă într-o zonă de umbră o echipa de baschet feminin, doar pentru că acolo joacă niste fete şi că baschetul masculin e mult mai spectaculos şi se duc sponsorii cu mai multă generozitate. Ideea cu mai mulţi sponsori la o echipă cu sume mai mici faţă de un singur sponsor, s-ar putea ca aceasta să fie soluţia succesului. Mai mulţi sponsori cu sume constante ca un abonament lunar de susţinere a clubului. Cred că cel mai frumos lucru pe care l-ar putea face oricine dacă iubeşte spotul clujean este să işi cumpere bilete la meciuri. Ar trebui să dispară mentalitatea “Dă-mi şi mie o invitaţie sau un bilet de favoare.” Cu bilete de favoare nu o să reusim să susţinem niciodată nimic. Nici spectacole, nici sport. Prima formă în care îţi manifeşti susţinerea faţă de o echipă este să te duci să cumperi bilet la meciul pe care echipa îl are. E un lucru care mă deranjează. Toate invitaţiile pe care le aşteaptă consilierii locali, consilieri judeţeni, toţi directorii de pe la firmele acestea de stat, ateaptă bilete de favoare în loc să îşi cumpere bilete. Această cerşetorie e un act de mizerie faţă de actul sportiv şi ei de fapt îşi fură singuri căciula. Dacă vor să susţină o echipă, cel mai frumos este să îşi cumpere bilete şi să renunţe să mai ceară gratuităţi la meciuri ”, a afirmat Paul Niculescu. 


Jurnalistul Ovidiu Blag nu a dorit să comenteze faptul că Liviu Alexa i-a cerut demisia lui Ovidiu Vasu motivând că U este un simbol al oraşului şi ar trebui protejat de păreri divergente. Referitor la proiectul de revigorare al secţiei de baschet feminin initiat de Liviu Alexa, Ovidiu Balg a afirmat că s-a reuşit prin această inţiativă crearea unei legături între mediul de afaceri clujean şi o echipă fanion, cum este cea de bschet feminin a Universităţii Cluj. 

“U este un simbol, un brand al Clujului. E bine în clubul U să fie, dacă nu linişte, măcar clubul să nu fie subiectul unor controverse.Cred că e bine că toată lumea sp traga la aceeaşi căruţă şi clubul în sine să fie oarecum protejat de păreri divergente. Am scris multe editoriale atunci când s-a scindat galeria. Îşi spuneau unii U-iştii buni, iar ceilalţi U-iştii răi. Eu cred că U Cluj e unul singur şi indiferent cum te cheamă ar trebui să tragi la aceeaşi căruţă. Aceste aoricum sunt decizii pe care, dacă iei părerea unui jurnalist, pot spune că nu contează. Contează cei care au documente în faţă, cei din Consiliile de Administraţie sau alte forme de conducere existente. Aşa să ne dăm cu părerea, nouă ne e simplu. Ideea de revigorare a sectiei de baschet feminin mi se pare generic spunând bani puţini de la multi, nu vreau să spun că acei sponsori dau bani puţini, dar dau cat pot da ei. Dar ideea generică de a lua bani oarecum puţini dar de la mulţi mi se pare una dintre ideile care pot să se constitui într-un bun exemplu, probabil şi pentru alte cluburi sau alte secţii din cadrul clubului Universitatea. Din acest punct de vedere, mi se pare că scopul acesta al sportului, de a reprezenta şi comunitatea, scopul acesta a fost atins. Probabil că acuma, într-o fază de experiment şi probabil că el va căpăta consistenţă în anii care vin. Faptul că există această coagulare a mediului de afaceri în jurul unei echipe,  care nu e o echipă oarecare ci o echipă fanion, un brand al oraşului mi se pare foarte bună”, a declarat  Ovidiu Blag. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *