In vizor

Ce avere are Horia Șulea, primarul celei mai mari comune din țară

Scris de 365

Primarul Horia Șulea se află de opt ani în fruntea comunei Florești, cea mai mare comună din România. De-a lungul celor două mandate ale sale comuna s-a dezvoltat practic sub ochii și cu girul primarului, ajungând la aproape 40.000 de locuitori. Averea primarului însă nu a crescut la fel de spectaculos ca și comuna pe care o păstorește. 

Primarul Horia Șulea este proprietarul a două terenuri intravilane în Cluj-Napoca și a unui teren intravilan și unul agricol în comuna Florești. Șulea a moștenit toate cele patru terenuri, iar două dintre ele le deține în coproprietate: unul cu soția și unul cu o altă persoană.  

În ceea ce privește locuințele, Șulea deține împreună cu soția o casă de vacanță în Cluj-Napoca dobândită în 1989 și având o suprafață de doar 35 mp. În Florești Șulea a moștenit în 2008 o parte dintr-o casă de 377 mp. 

Primarul comunei Florești conduce un Audi A8 din 2016, a cărui valoare ste de câteva zeci de mii de euro. 

Horia Șulea a vândut în 2015 două tractoare în valoare de 39.000 de euro care urmează să fie achitate până în septembrie 2020.  

Primarul Șulea are un cont deschis la banca Transilvania în care a reușit să adune 45.691 de euro. De asemenea, are un credit contractat în 2017, scadent în 2022 în valoare de 88.000 RON. 

Șulea a obținut din salariul de primar 105.132 lei, adică un salariu de 8.700 lei/lună, iar soția care lucrează la Direcția de Asistență Socială, Cabinete medicale Cluj Napoca 39.769 RON. 

Comparativ cu declarația de avere publicată anul trecut, primarului Șulea i-a crescut salariul, dar banii pe care îi are în contul deschis la Banca Transilvania s-au diminuat cu 2000 de euro. De altfel, salariul său s-a majorat de trei ori de la preluarea mandatului în 2016. Tot în acest mandat, Șulea și-a vândut apartamentul pe care îl deținea împreună cu soția pentru suma de 102.000 lei. 

Horia Șulea se pregătește pentru un nou mandat, doar că acum nu mai are susținerea PNL, partid care i-a retras sprijinul politic după ce a fost condamnat pentru fapte de corupție. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 43 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 1 hour In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE