In vizor

Ce avere are Horia Șulea, primarul celei mai mari comune din țară

Primarul Horia Șulea se află de opt ani în fruntea comunei Florești, cea mai mare comună din România. De-a lungul celor două mandate ale sale comuna s-a dezvoltat practic sub ochii și cu girul primarului, ajungând la aproape 40.000 de locuitori. Averea primarului însă nu a crescut la fel de spectaculos ca și comuna pe care o păstorește. 

Primarul Horia Șulea este proprietarul a două terenuri intravilane în Cluj-Napoca și a unui teren intravilan și unul agricol în comuna Florești. Șulea a moștenit toate cele patru terenuri, iar două dintre ele le deține în coproprietate: unul cu soția și unul cu o altă persoană.  

În ceea ce privește locuințele, Șulea deține împreună cu soția o casă de vacanță în Cluj-Napoca dobândită în 1989 și având o suprafață de doar 35 mp. În Florești Șulea a moștenit în 2008 o parte dintr-o casă de 377 mp. 

Primarul comunei Florești conduce un Audi A8 din 2016, a cărui valoare ste de câteva zeci de mii de euro. 

Horia Șulea a vândut în 2015 două tractoare în valoare de 39.000 de euro care urmează să fie achitate până în septembrie 2020.  

Primarul Șulea are un cont deschis la banca Transilvania în care a reușit să adune 45.691 de euro. De asemenea, are un credit contractat în 2017, scadent în 2022 în valoare de 88.000 RON. 

Șulea a obținut din salariul de primar 105.132 lei, adică un salariu de 8.700 lei/lună, iar soția care lucrează la Direcția de Asistență Socială, Cabinete medicale Cluj Napoca 39.769 RON. 

Comparativ cu declarația de avere publicată anul trecut, primarului Șulea i-a crescut salariul, dar banii pe care îi are în contul deschis la Banca Transilvania s-au diminuat cu 2000 de euro. De altfel, salariul său s-a majorat de trei ori de la preluarea mandatului în 2016. Tot în acest mandat, Șulea și-a vândut apartamentul pe care îl deținea împreună cu soția pentru suma de 102.000 lei. 

Horia Șulea se pregătește pentru un nou mandat, doar că acum nu mai are susținerea PNL, partid care i-a retras sprijinul politic după ce a fost condamnat pentru fapte de corupție. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *