Rautacisme

Ce ascunde Primaria si CJ Cluj in rapoartele Curtii de Conturi?

Primaria Cluj-Napoca, dar si Consiliul Judetean Cluj si regiile subordonate celor doua institutii, au fost controlate de Curtea de Conturi in vara acestui an. Rapoartele intocmite pe baza auditului sunt tinute la secret, in birourile directorilor economici.

Ziar de Cluj a solcitat cate  o copie a acestor rapoarte. Consiliul Judetean Cluj ne-a trimis la Curtea de Conturi. In shimb, Primaria nu ne-a dat niciun raspuns.

„Ca urmare a cererii dumneavoastră de informaţii de interes public înregistrate la Consiliul Judeţean Cluj cu numărul de mai sus, va comunicam faptul ca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare din domeniul liberului acces la informatiile de interes public, dar si a celor care reglementeaza activitatile financiar-fiscale in general si ale Curtii de Conturi in special, pentru a intra in posesia unei copii a raportului Curtii de Conturi, intocmit in urma auditului realizat in acest an la Consiliul Judetean Cluj, va trebui sa va adresati direct emitentului acestui document”, spue CJ Cluj intr-un raspuns oficial.

Documentele sunt tinute departe chiar si de ochii consilierilor locali, care au dreptul, potrivit statutului, sa consulte astfel de rapoarte interne. Consilierul Gabriel Oniga s-a izbit, si el, de aceeasi problema: primaria Cluj-Napoca nu i-a pus la dispozitie acest raport si nu i-a dat un raspuns solicitarii.

In aceste conditii, nu putem decat sa ne intrebam: ce ascunde Primaria si CJ Cluj in rapoartele Curtii de Conturi? Infromatiile vor fi dezvaluite, in cele din urma, de Curtea de Conturi a Romaniei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *