Politica

Ce a facut presedintele Consiliului Judetean Cluj in ultimele trei luni: a jucat, a gatit si s-a pozat cu asfaltul. De conducerea judetului a uitat cu desavarsire

Au trecut trei luni de cand Mihai Seplecan este presedintele numit al Consiliului Judetean Cluj. Trei luni in care cel mai tanar politician care a detinut vreodata aceasta functie a reusit sa se faca cunoscut mai degraba pentru greselile de exprimare decat pentru viziunea sau realizarile sale. Daca pe vremea cand era simplu consilier judetean Mihai Seplecan promitea marea cu sarea, in ultimele trei luni a uitat tot ce declara la inceputul anului. Mai mult, nu a inaintat nicio rezolvare pentru problemele stringente ale judetului.

A facut, in schimb, senzatie la sarbatorile satesti din judet, unde a incins hore alaturi de sateni, a pozat in bucatar la evenimentele din oras, a organizat, pentru prima data in istorie, o conferinta de presa la 5 dimineata, s-a filmat Mircea Bravo, ocazie cu care nu a uitat sa le readuca aminte tuturor ca el este “cel mai important om din Cluj”. Nu in ultimul rand, a fost actor cu acte in regula, interpretand rolul principal in filmul “Palaria” a lui Adi Munteanu, patronul lantului de localuri Janis, film ce va fi lansat la finalul lunii octombrie.

Ziar de Cluj va prezinta 10 probleme in care cel mai important om din judet a fost complet depasit de situatie sau pe care le-a ignorat cu desavarsire.

1. Consiliul Judetean este responsabil de amanarea centrului de management integrat al deseurilor din Cluj. Cu toate acestea, presedintele forului nu a venit nici pana acum cu o solutie pentru groapa de gunoi a Clujului. In ultimele trei luni, insa,  Mihai Seplecan a fost campionul bataliilor in declaratii cu operatorul rampei inchise.

2. A trecut mai bine de o luna si jumatate de la blocarea conturilor societatii Cluj Arena pentru neplata impozitului pe stadion, iar Consiliul Judetean Cluj inca nu a fost in stare sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema. Cluj Arena urmeaza sa fie desfiintata si trecuta ca directie in cadrul administratiei judetene, lucru care va permite Primariei sa ceara poprirea conturilor Consiliului Judetean Cluj pentru plata impozitului pe cladirea stadionului. Mihai Seplecan nu a scos, pana acum, un cuvant despre acest subiect.

3. Mihai Seplecan nu are nicio solutie pentru dezvoltarea Aeroportului International Avram Iancu Cluj. In trei luni de cand se afla la conducerea judetului, nu doar ca nu a venit cu nicio propunere de continuare a dezvoltarii, dar a reusit sa creze o situatie tensionata intre el si directorul aeroportului, dupa ce a mintit ca a fost pasagerul cu numarul un milion.

4. A incercat in zadar sa-si impuna punctul de vedere referitor la Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) Cluj, despre care a declarat in repetate randuri ca va fi transformata in Directie subordonata Consiliului Judetean. O comisie speciala formata din reprezentanti ai aparatului executiv si liderii de grup ai formatiunilor politice din componenta legislativului Consiliului Judetean Cluj a decis ieri ca RAADPP Cluj, al carei director este Mircea Avram, va deveni societate comerciala.  

5. SC Paza si Protectie Cluj, firma de paza a carui asociat unic este Consiliul Judetean, are datorii de peste 250.000 de lei, iar banii stransi in fondul mutual, din retinerile salariale ale angajatilor au fost luati de Administrarea Fiscala. Societatea se invarte intr-un cerc vicios in care sperantele pentru diminuarea datoriilor sunt tot mai slabe, in conditiile in care tocmai aceste datorii ii impiedica sa participe la licitatii. Mai mult, 100 de agenti de paza sunt amenintati, de cateva luni, cu demiterea. Despre aceasta problema, Mihai Seplecan nu a vorbit deloc in ultimele trei luni.

6. Odata cea mai mare fabrica de pielarie si încaltaminte din tara, cu peste 11.000 de angajati si milioane de perechi de pantofi pentru piata romaneasca si export, Clujana a ajuns astazi o companie cu doar 400 de angajati si datorii de 7 milioane de euro. Un alt subiect despre care Mihai Seplecan nu a vorbit niciodata de cand a ajuns in fruntea judetului.

7. Despre dezvoltarea Tetarom, Seplecan nu a scos un cuvant. Asta in conditiile in care, in primavara acestui an, consilierii judeteni au votat renuntarea la finantarea europeana in cazul Parcului Industrial Tetarom IV. CJ Cluj a renuntat la 17 milioane de lei, bani europeni, pentru ca au crescut costurile in urma revizuirii proiectului, prin urmare a crescut considerabil si contributia CJ in proiect, ajungand la aproape 50 de milioane de lei. Mai mult, proiectul nici nu putea fi finalizat la timp, adica pana la sfarsitul acestui an.

8. Pe vremea cand era un simplu consilier judetean, Mihai Seplecan cerea conducerii CJ Cluj sa renunte la protectia politica si sa-l demita pe directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Daniel Tamas.

“Despre “faptele de arme” comise de catre Daniel Tamas, seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, asupra copiilor aflati in grija sa, nu numai ca am citit de mi s-a urat, dar mi s-au si relatat personal suficiente lucruri pentru a-mi forma opinia ferma ca acesta nu isi merita functia cu care l-a procopsit politic partidul. In plus, am avut ocazia sa citesc si sesizari cu privire la concursuri pe post la directia din subordine care au fost matrasite”, declara consilierul judetean in luna februarie a acestui an. De cand a ajuns presedinte al judetului, Seplecan a uitat, insa, neregulile care se petrec sub acoperisul DGASPC, institutie aflata in subordinea sa.

9. Despre drumurile judetene, presedintele CJ a facut declaratii ce nu au avut niciodata vreo legatura cu realitatea din teren. La sfarsitul lunii iunie, Mihai Seplecan anunta că dorește să contracteze pe numele Consiliului Judetean Cluj un credit de aproximativ 100 milioane de euro, bani care să fie utilizati la asfaltarea tuturor drumurilor judetene. Master Planul pe reteaua de drumuri, intocmit de catre RAADPP Cluj, votat la inceputul anului 2015 inclusiv de Mihai Seplecan, pe atunci consilier judetean, prevede asfaltarea tuturor drumurilor judetene pana in anul 2020, insa fara contractarea unui credit.

10. Despre investitiile pe anul 2016, Mihai Seplecan nu a vorbit niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *