Din oras

Bijuteriile arhitecturale ale Clujului in cifre. Polivalenta si Cluj Arena au cheltuit pentru cei 50 de angajati 140.000 de euro in primele sase luni

Sala Polivalenta si stadionul Cluj Arena sunt considerate bijuteriile arhitecturale ale municipiului Cluj-Napoca. Singurele investitii de la Revolutie, finantate de la bugetul local si judetean in infrastructura sportului clujean, obtin venituri mai mari din inchirierea spatiilor pentru evenimentele cultural-artistice decat din evenimente sportive. Impreuna, cele doua entitati administrative au avut incasari, pe primele 6 luni ale acestui an de 1,5 milioane de lei si 626.304 lei cheltuieli cu cei 50 de angajati.

Sala Polivalenta, cu o capacitate de 7.200 de locuri, dar care poate ajunge pana la 10.000, a fost finantata din bugetul municipiului Cluj-Napoca cu aproximativ 70 de milioane de lei. Cu un numar de 25 de angajati, societatea care administreaza Polivalenta a obtinut pe primele 6 luni ale acestui an un venit total de 661.741 lei. Scazand cheltuielile cu personalul care insumeaza 34.384 de lei lunar, fara a lua in considerare plata utilitatilor, reiese Sala Polivalenta a obtinut un profit de aproximativ 110.300 lei, deci 100.000 de euro in primele 6 luni ale anului 2015.    

Pentru construirea Cluj Arena au fost alocate fonduri atat din bugetul Consiliului Judetean Cluj cat si din fondul de rezerva al Guvernului condus la acea vreme de catre premierul Emil Boc, in total valoarea investitiei pentru construirea Cluj Arena ridicandu-se la 36,3 milioane de euro cu o capacitate de 30.000 de locuri. In primele 6 luni ale lui 2015 incasarile societatii au fost de 913.000 lei. Numarul de angajati ai stadionului, 25 de persoane, este identic cu cel al Salii Polivalente, insa 12 dintre acestia ocupa functia de paznic, activitatea de administrare si intretinere a stadionului fiind executata de doar 13 oameni. Fondul de salarii al societatii Cluj Arena, de 70.000 de lei lunar, este dublu fata de cel al Salii Polivalente, cu toate acestea in prima jumatate a acestui an, fara plata utilitatilor societatea a obtinut un profit de 109.000 de euro cu aproape 10% mai mult decat entitatea sportiva aflata in vecini. 

Potrivit directorului Cluj Arena inceputul de an este mai anevoios, fapt ce se resimte in incasari. 

“Luna ianuarie este o luna moarta din punctul de vedere al evenimentelor atat sportive cat si cultural-economice care se desfasoara la Cluj Arena, ceea ce explica cei doar 913.000 incasati in prima jumatate a anului. In mod normal pana la sfarsitul anului, potrivit programarilor de evenimente care urmeaza a se desfasura la noi, vom avea incasari de peste 2 milioane de lei”, a declarat Radu Ratiu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *