Sanatate

Cazul bebelușului cu malformație la inimă. Schimbare de plan: medicii din Cluj s-au întors din concediu și îl operează pe copil

Ștefan Zoltan, bebelușul născut în 2 ianuarie cu o gravă malformație a inimii, nu va mai fi operat la Sibiu, așa cum se plănuise inițial. Bebelușul a intrat în operație astăzi, în urmă cu aproximativ două ore. Copilul trebuia operat încă de la naștere, dar singurii doi medici care pot să facă astfel de intervenții au fost în concediu. 

Ștefan Zoltan este operat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca de către chirurgul Manuel Chira și echipa sa. Anunțul a fost făcut de către deputatul USR, Emanuel Ungureanu, cel care a publicat pe Facebook cazul lui Ștefan și ulterior s-a mobilizat toată lumea medicală pentru salvarea vieții micuțului. 

„Să ne rugăm pentru Ștefan Zoltan! Acum 2 ore Ștefan a intrat în sala de operație unde medicul Manuel Chira și echipa de cardiologi de la Institutul Inimii din Cluj se străduiesc să- i salveze viața. Planul inițial care se centra pe o intervenție în doi pași la Clinica Polisano din Sibiu, intervenție care trebuia realizată de medicul Costache și echipa de cardiologi din Bristol, a fost abandonat pentru că starea de sănătate a lui Ștefan s-a deteriorat peste noapte. Le ținem pumnii doctorilor din Cluj și avem deplină încredere în profesionalismul lor!”, a scris Emanuel Ungureanu. 

Despre cazul lui Ștefan Zoltan, Ziar de Cluj a scris pe larg în urmă cu o săptămână. Atunci am semnalat cum se poate ajunge la situații absurde din cauza lipsei medicilor specialiști. 

Citește și:

Ca la noi la nimeni: un nou-născut din Cluj, cu o malformație gravă la inimă, nu poate fi operat din cauză că medicii sunt în concediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *