Din oras

Cateva oi cu mieluti vor anima in curand Parcul Etnografic “Romulus Vuia”

Magarusul Ica, cel mai nou locatar al Muzeului Satului din Hoia, va avea in curand noi tovarasi cu care va face senzatie mai ales in randul copiilor care vor vizita obiectivul. O alta noutate va fi practicarea in aceasta primavara intre vechile a case a gradinaritului ecologic. 

Pentru acest an, Parcul Etnografic „Romulus Vuia” isi asteapta vizitatorii cu cateva noi surprize, cea mai importanta dintre acestea fiind inaugurarea unui sector etnozoologic, care va cuprinde, cu timpul, „o serie de animale de casa specifice gospodariilor taranesti din Transilvania”, dupa cum a dezvalui Tudor Salagean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (MET), in cadrul caruia functioneaza parcul.

„Primul venit a fost magarusul Ica, care petrecut o buna parte din iarna in tovarasia oilor de la ferma Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, aduse la pascut la muzeu. La inceputul lunii aprilie, sponsorul care ni l-a adus pe Ica va dona Muzeului Etnografic cateva oi cu miei”, a precizat directorul. 

In paralel cu introducerea acestui sector etnozoologic, MET va dezvolta,in  parteneriat  cu  Asociatia  Romana  de  Permacultura,  un  proiect  de  promovare  a  gradinaritului ecologic, in cadrul  caruia vor fi  introduse in Parcul Etnografic o serie de culturi  specifice  satului traditional.
Infiintata in 2010, asociatia reprezinta expresia unei miscari de tip „grassroots”, de promovare va unor solutii de dezvoltare sustenabila a comunitatilor umane. Mai exact, misiunea structurii este de a „promova principiile permaculturii respectiv  grija fata de pamant, grija fata de oameni si redistribuirea echitabilă a surplusului”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *