Din oras

Cât ne costă să trăim în Cluj-Napoca?

Conform portalului Imobiliare.ro, Cluj-Napoca este pe primul loc atât în clasamentul celor mai mari chirii solicitate în prezent de proprietari, cât și în cel al scumpirilor care sunt comparate la șase și la 12 luni.

Prețul mediu pentru o garsonieră se situează la 200 de euro pe lună, cu 11% mai mult decât în ianuarie anul acesta, dar și decât în iulie anul trecut, când era de 180 de euro pe lună. Cele mai mari creșteri au avut loc însă în cazul apartamentelor cu două camere, o astfel de locuință putând fi închiriată acum cu 330 de euro pe lună, cu 14% mai mult decât în ianuarie și cu 32% mai mult decât anul trecut, când ajungea la 290 și, respectiv, la 250 de euro pe lună. Un apartament cu trei camere are momentan o valoare medie de listare de 420 de euro pe lună, cu 20% mai mult față de începutul lui 2016, dar și față de vara lui 2015, când se situa la un nivel de 350 de euro pe lună.

Capitala ocupă locul al doilea în topul național al celor mai mari chirii, variațiile înregistrate în cele două perioade analizate fiind însă semnificativ mai mici. În momentul de față, prețul mediu cerut pentru o garsonieră este de 221 de euro pe lună, la fel ca la începutul acestui an, dar și ca în vara lui 2015, când era de 220 de euro pe lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat acum cu 300 de euro pe lună, cu 2% mai mult decât în ianuarie și cu 3% mai mult decât anul trecut, când costa 295 și, respectiv, 290 de euro pe lună.

Potrivit specialiștilor imobiliari, pentru o unitate locativă cu trei camere, un chiriaș ar trebui să plătească 380 de euro pe lună, ceea ce echivalează cu un avans de 3% la șase luni și un plus de 9% la 12 luni, de la 370 și, respectiv, 350 de euro pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *