Vocea ta

Cât e gradul de realizare al parcului Ștefan cel Mare din spatele Teatrului? Nouășnouă virgulă sută la sută, deci nu-i gata, da’ îi gata. Să poată și Excelența Sa să OSĂ poată inaugura ceva

Scris de 611

Da’ de fapt nu-i gata, da’ zici că-i gata, deci până la urmă nu-i gata da’ zicem că-i gata, și zicem că îs acolo niște “isterici, care caută un colț de piatră și zic, domnule, aici nu e în regulă” – apud Emil Boc în 1 decembrie despre partea din față a Teatrului – care, apropo de fapt tot nu-i gata nici azi – la o lună de la Declararea sa că-i G A T A, vezi mai jos poză cu banca în nailoane.

În disperarea de-a mai da jos din proverbialul OSĂ uscat cu coajă peste primărie, iată, instituția, în inventivitea sa admirabilă, a adoptat recent o nouă tactică.

Acum orice obiectiv e “gata, dar nerecepționat” și apoi durează un an sau doi – ce contează, până șantierul încet-încet, groapă cu groapă “se” dispare. Exemplele includ:

 1. În Față la Teatru
 2. Turnul Pompierilor
 3. Pădurea Clujenilor
 4. Podul Porțelanului și, cu voia dumneavoastră, imediat ultima pe listă,
 5. parcul Ștefan cel Mare.

Aici, precum arată pozele,

 • mai trebuie puse pavaje pe vreo 200 mp

 • mai trebuie pavat pe latura estică a teatrului

 • mai trebuie plantați sute de tufe și arbuști

 • mai trebuie instalați stâlpi (cu lămpi), și
 • mai trebuie construit o scenă întreagă (lipită de frontul sudic al teatrului).

Dar, dincolo de zbiciuirea firmei contractoare ca la Qatar ca să facă ceva “GATAbil” până-n decembrie, avem aici o problemă legală. Și anume:

 1. Dacă cineva se țâpă în cap de pe Turnul Pompierilor nerecepționat-dar-dat-în-funcțiune, cine poartă responsabilitatea penală?
 2. Dacă cineva rupe o balustradă și pică în Someș de pe Podul Porțelanului, nerecepționat-dar-dat-în-funcțiune, cine poartă responsabilitatea penală?
 3. Dacă cineva se curentează de la un stâlp din parcul Ștefan cel Mare, nerecepționat-dar-dat-în-funcțiune, cine poartă responsabilitatea penală?

Am aflat că în anumite situații, obiectivele de investiție se pot deschide accesului publicului și fără recepția la terminarea lucrărilor – când obiectivul de investiții este predat beneficiarului pe baza de proces verbal de predare-primire. Responsabilitatea, în acel caz, este exclusiv a beneficiarului.

Sunt curios în câte dintre cazurile enumerate mai sus, acest proces verbal de predate-primire de fapt există.

Dar ia, pe o bere estivală, o să mai scoată primarul un “GATA” cu forcepsu’? O să avem iarăși un deschidere ”Potemkin”, în 31 decembrie?

 

de Szakats IstvanULTIMA ORĂ

 • Acum 14 mins In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 41 mins Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 54 mins Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 1 hour Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 2 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 2 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 3 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 4 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
 • Acum 6 hours Politica
  În calendarul anului școlar viitor, vacanța de primăvară nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox. Păi, politicienii noştri serbează numai Paştele Cailor
 • Acum 6 hours Din oras
  Cel mai urmărit prezentator de evenimente: Alin Sălăjean, de departe cel mai popular din breaslă pe social media
 • Acum 7 hours Eveniment
  E LUNI, LUMEA SE GRĂBEȘTE LA SPITAL: Accident grav între Gilău și Căpușu Mare
 • Acum 8 hours Eveniment
  CLUJ: O minoră de 17 ani a decedat într-un accident grav la Bucea
 • Acum 19 hours Politica
  Nicolae Ciucă, în ședința PNL de la Vila Lac: ”Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE