Din oras

Cat castiga "greii" medicinei clujene

Rectorul si prorectorii Universitatii de Medicina si Farmacie Cluj au venituri lunare de mii de euro, cumulate atat din activitatea didactica, cat si din cea medicala. Spre exemplu, rectorul Alexandru Irimie a castigat, anul trecut, 3.800 de euro pe luna. Unii dintre ei sunt mari iubitori de arta, este si exemplul prorectorului Dan Dumitrascu, care detine colectii de arta in valoare de 45.000 de euro. Nici Alexandru Irimie nu se lasa mai prejos: are colectii de arta si bijuterii in valoare de 25.000 de euro.

Alexandru Irimie, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj, are in proprietate patru terenuri cumparate din 2009 incoace impreuna cu sotia sau in cota parte cu alte persoane. El mai detine o casa construita in Cluj-Napoca, de  270 de metri patrati, dar si o casa de vacanta in Gilau. Rectorul UMF este un iubitor de arta, astfel ca are in colectie obiecte de arta si cult in valoare de 20.000 de euro, dar si bijuterii in valoare de 5.000 de euro. In ceea ce priveste veniturile, Irimie a incasat, anul trecut, peste 207.000 de lei, adica un venit mediu lunar de aproximativ 3.800 de euro. De la universitate a castigat 148.000 de lei, iar de la Institutul Oncologic din Cluj, a incasat aproape 60.000 de lei, pentru activitatea medicala.

Prorectorul Ioan Coman a avut venituri ceva mai modeste anul trecut. Acesta a castigat pentru activitatea didactica un salariu mediu lunar de 7.300 de lei, iar de la Spitalul Municipal “Clujana”, unde este Sef de sectie, a avut un salariu mediu lunar de aproximativ 3.000 de lei.Prorectorul didactic mai detine si o casa in Cluj-Napoca si o cabana, impreuna cu sotia, dar si trei terenuri.

Si prorectorul Grigore Baciut are in proprietate trei terenuri, cumparate impreuna cu sotia sa. El mai detine un apartament de 70 de metri patrati in Cluj-Napoca, o casa construita in 1997, o casa de vacanta la Somesul Cald si un cabinet medical de chirurgie. Veniturile lui anuale se ridica la peste 200.000 de lei, cumulate de la UMF Cluj si de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj. De la cabinetul de Chirurgiue Maxilo-Faciala, Baciut a trecut in declaratia de avere un venit net de aproximativ 26.000 de lei.

Si sotia lui, Mihaela Baciut, este cadru didactic la UMF Cluj, de unde a incasat un venit anual de 120.000 de lei pentru functia de director al Departamentului de Chirurgie Maxilo-Faciala.

Felicia Loghin, si ea prorector UMF Cluj, are un salariu lunar de 15.000 de lei de la UMF Cluj. Ea si-a cumparat in 2006 o casa in Cluj-Napoca, un an mai tarziu o cabana la Baisoara si in 2011 a mostenit un apartament in Brasov. Prorectorul conduce un autoturismn Skoda Octavia, fabricat in 2009.

Si prorectorul Dan Dumitrascu cumuleaza venituri anuale de peste 180.000 de lei de la UMF Cluj si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Acesta are depozite in banca de peste 36.000 de euro si colectii de arta in valoare de 45.000 de euro. Prorectorul conduce un BMW din 2007 si locuieste intr-o casa proprietate personala, in Cluj-Napoca.

Valentin Cernea, si el proprector la UMF Cluj, are in proprietate doua apartamente in Cluj-Napoca, unul primit donatie si unul mostenit de sotia lui. De la UMF Cluj, Cernea are un salariu mediu lunar de aproximativ 5.000 de lei, iar de la Institutul Oncologic Cluj, pentru activitatea medicala si de cercetare, incaseaza lunar aproximativ 7.000 de lei lunar. Valentin Cernea mai are in proprietate doua masini, un Citroen Xsara si un Subaru Forester.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *