Din oras

Casa in gradina blocului, in Grigorescu

Un clujean si-a construit o casuta chiar in mijlocul gradinii Blocului XIII de pe strada Donath, din cartierul Grigorescu. Asociatia de locatari nu si-a dat acordul pentru constructie, insa problema cea mare este ca, din cauza distantei prea mici dintre cele doua imobile, nu se mai poate face reabilitarea termica a blocului.

Cocheta, cu parter si mansarda, locuinta acopera cu totul un apartament de la parterul blocului. Are si un gardulet de lemn in jur. Distanta dintre casa si bloc e de abia vreo 20 de centimetri. Gica Pitu, administratorul blocului, spune ca vecinii cu pricina au obtinut autorizatii de cosntructie pentru noua forma a casei, stie tot blocul, insa nimeni nu stie cum au fost obtinute, fara aprobarea asociatiei.

“Eu sunt administrator de un an, iar casa era acolo cand am venit. Erau discutii ca cei de la parter si-au dat acordul. Noi chiar vrem sa izolam termic tot blocul si specialistii care au venit sa il vada au spus ca nu se pot pune schele acolo unde e casa. Terenul din dreapta si stanga e al blocului. Casa era mai veche acolo, insa a fost prelungita spre bloc mai recent”, a spus Gica Pitu.

Presedintele blocului, Adriana Dragan, spune ca nu vrea sa comenteze situatia.

“Eu nu am semnat nimic in legatura cu acea casa. Stiu doar ca mama sau soacra proprietarilor sta in bloc si isi achita corespunzator obligatiile. Era o casa acolo si in urma cu 20 de ani, am copilarit in zona. Eu reprezint blocul si nu am nimic cu casa. Acum vrem sa facem reabilitarea, dar nu se poate pune schela. Daca se pune, va cadea cineva si, atunci, cine raspunde?”, a spus Dragan.

Locatarii casei nu au putut fi contactati. De asemenea, nici oficialii Primariei Municipiului Cluj-Napoca nu au remis inca un punct de vedere in acest context.

Foto: Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *