In vizor

Carpatair: vanzarea biletelor de zbor este sigura

Scris de 313

Carpatair raspunde atacurilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, asigurand ca vanzarea biletelor de avion nu este influentata de starea de insolventa a companiei aeriene.

“Comunicatul ANAT contine informatii eronate si este menit sa dezinformeze opinia publica, aducand grave prejudicii materiale si de imagine societatii Carpatair. Manifestarea iresponsabila a ANAT si comunicarea prin care someaza agentiile sa opreasca vanzarea biletelor de avion pe zborurile Carpatair, reprezinta o actiune in vadita contradictie cu prevederile legale menite sa aduca prejudicii insurmontabile companiei”, se arata intr-un comunicat de presa.

 Carpatair asigura ca isi desfasoara activitatea de zbor in mod normal, iar vanzarea biletelor de avion se face atat prin utilizarea canalelor proprii de vanzare (online pe site-ul companiei sau prin call center Carpatair) cat si prin intermediul agentiilor acreditate IATA, utilizand pentru emitere documentele partenerilor de interline ai Carpatair.

“Precizam ca persoanele care achizitioneaza bilete de calatorie pe liniile Carpatair se afla, de asemenea, sub protectia legii insolventei, beneficiind de un statut legal preferential fata de creditorii de dinaintea deschiderii procedurii”, mai spun reprezentantii companiei de zbor.

Reactia Carpatair vine dupa ce, miercuri, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) le-a transmis, printr-un e-mail, agentiilor de turism solicitarea IATA de a suspenda “imediat” emiterea de bilete de avion in sistem BSP in numele Carpatair, intrucat compania aeriana este in insolventa si agentiile risca blocarea banilor.

International Air Transport Association (IATA) este o organizatie comerciala internationala a companiilor aeriene. Prin sistemul Billing and Settlement Plan, IATA faciliteaza vanzarea biletelor prin agentii de turism acreditate, astfel ca decontarile companiilor aeriene se realizeaza cumulat.

“In sensul celor sus-mentionate, subliniem ca, in continuare, Carpatair se poate manifesta fara restrictii pe piata de profil, ramanand acelasi partener de incredere. Reactiile neavenite si prejudiciabile vor fi sanctionate drastic, atat prin prisma legislatiei insolventei, cat si in lumina prevederilor legale privind practicile anticoncurentiale”, incheie reprezentantii Carpatair.

Foto: ziuadevest.roULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours General
  Primăria Cluj-Napoca vine cu precizări la articolul nostru: ”Alianța Vestului n-a fost decât un mare fâs electoral (…)”: ”nu a achitat nici o sumă în contul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ALIANȚA VESTULUI”. În rest rămâne cum am scris: UN MARE FÂS ELECTORAL CU ZERO REALIZĂRI
 • Acum 16 hours General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 19 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 19 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 19 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 20 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 20 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 21 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 22 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 22 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 23 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 1 day Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 1 day In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE