In vizor

Carne și ouă expirate, servite într-un restaurant din Cluj. Angajat: ”Sunt cărnuri împuțite, stricate. Sunt ouă expirate”. De ce nu a sesizat Protecţia Consumatorului, ci presa?

Un angajat al restaurantului Napoca 15, unul dintre localurile cu tradiție din oraș, reclamă faptul că restaurantul oferă clienților produse expirate. Aceste produse ar fi servite în special copiilor deoarece la fiecare sfârșit de săptămână sunt organizate majorate.

Angajatul localului specifică faptul că această situație este gestionată cu bună știință de către managerul localului Cristian Cătineanu, iar patronul Mircea Buteanu nu ar fi nici el străin de neregulile ce au loc în restaurant

”Acolo, la Napoca 15, nu se aruncă nimic niciodată. Sunt cărnuri care se refrigerează de zeci de ori. Sunt cărnuri împuțite, stricate. Sunt ouă expirate. Sunt mâncăruri care pun în pericol sănătatea clienților. Se folosesc caserole de unică folosință pentru refrigerare. Adică tot ce rămâne se conservă, iar apoi toată mâncarea se servește oamenilor. Cei din bucătărie au vorbit cu Buteanu de mai multe ori, a promis că se rezolvă și-a adus niște frigidere noi. Cătineanu conduce localul, probabil că și Buteanu știe ce se întâmplă. Acolo e vorba de sănătatea copiilor, în primul rând. Clienți nu prea sunt, dar se fac majorate în fiecare weekend, unde vin 40-50 de copii”, a declarat un angajat pentru actualdecluj.ro

Situația este confirmată și de un fost angajat care menționează că nspectorii de la DSV nu au găsit nereguli deoarece patronul este informat despre aceste controale, iar angajații au timp să scundă produsele expirate.

Patronul localului Mircea Buteanu a negat aceste acuzații: „Este adevărat că există localul Napoca 15, este adevărat că există domnul Cătineanu, că există Mircea Buteanu. Nu este adevărat că am vândut carne sau ouă expirate, cum spuneți voi.”

Întrebarea de bun simţ rămâne: de ce nu au sesizat cei doi angajaţi organele abilitate, preferând anonimatul şi acuzaţii le publice în mass media?

sursa foto: actualdecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *