Eveniment

Băișoara vrea în era internetului. Ședințele de Consiliu Local vor fi înregistrate, dar, dintr-o eroare, nu vor fi și transmise live

Cinci consilieri locali din Băișoara au inițiat un proiect de hotărâre prin care ședințele de Consiliu Local să fie înregistrate și transmise live, pe site-ul Primăriei. Dintr-o eroare însă, deocamdată în textul hotărârii scrie doar că vor fi înregistrate, fără să fie și transmise live. Oricum, este de lăudat intenția acestora de a ține pas cu secolul XXI.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat în ședința de Consiliu Local din decembrie 2019. În ianuarie, a fost aprobat bugetul pe anul acesta și urmează să fie publicat anunțul de achiziție publică de aparatură tehnică pentru înregistrarea ședințelor.

„Dezbaterea problemelor se face în ordinea strictă în care acestea sunt înscrise pe ordinea de zi aprobată. Dezbaterea începe prin prezentarea pe scurt a proiectului de hotărâre sau a problemei înscrise pe ordinea de zi, pe care o face inițiatorul. Apoi se dă cuvântul președintelui comisiei de specialitate și dacă este cazul, șefului compartimentului care a întocmit raportul.

Ședințele de Consiliu Local, ordinare sau extraordinare pot fi înregistrate audio, video cu tehnica din dotare a aparatului de specialitate al Primăriei Băișoara.

Consilierii vor participa la dezbateri în ordinea înscrierii la cuvânt. Președintele de ședință are dreptul să limiteze durata luărilor de cuvânt, în funcție de obiectul dezbaterii. În acest scop el poate propune consiliului spre aprobare timpul ce va fi afectat fiecărui vorbitor, precum și timpul total de dezbatere al proiectului. Consilierul este obligat ca în cuvântul său să se refere exclusiv la problema care formează obiectul dezbaterii. Președintele de ședință va urmări ca prezența la dezbateri să se facă din partea tuturor grupurilor de consilieri. În cazul unor probleme deosebite se va aloca un timp fiecărui grup de consilieri, în funcție de mărimea acestuia”, scrie în hotărârea de Consiliu Local.

Primăria Cluj-Napoca transmite live ședințele de Consiliu Local de aproximativ doi ani.

sursa foto: wikipedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *