Din oras

Care sunt planurile lui Ioan Bene pentru Conti

Noul proprietar al hotelului Continental, Ioan Bene investeste peste 7 milioane de euro in reamenajarea hotelului. La subsol va functiona o sala speciala de evenimente. La parter si la etajul I vor fi amenajate mai multe sali de conferinte, iar etajele 2 si 3 vor gazdui 36 de apartamente. Cladirea va fi intregita de o cafenea care va avea o priveliste asupra Clujului.

Ioan Bene este noul proprietar al hotelului Cotinental din Cluj-Napoca. Tranzactia a fost facuta intre lichidatorul judiciar si Napocamin SRL, pentru suma de 5 milioane de euro. Omul de afaceri clujean a dezvaluit, pentru Ziar de Cluj, care sunt planurile de transformare a fostului hotel New York, o cladire-simbol a orasului.

Lucrarile vor incepe inca de la subsol, care va fi extins. Aici va fi amenajata o sala speciala de evenimente, dupa cum arata proprietarul. La parter si la etajul I vor functiona mai multe sali de conferinte, unde vor fi organizate o suita de evenimente.

 “Etajele 2 si 3 vor fi partea de hotel, vom avea aproximativ 36 de apartamente”, a declarat Ioan Bene pentru Ziar de Cluj.

Hotelul Continental va avea si o cafenea, in partea superioara, cu posibilitate de vizitare a plafonului cladirii.

“Am estimat investitia la peste 7 milioane de euro”, a spus omul de afaceri clujean. Cat priveste problema parcarilor, acesta a declarat ca a achizitionat deja o parcare in apropierea cladirii, la o distanta de 60 de metri, intr-o prima faza masinile fiind parcate de catre angajatii hotelului. “Avem un plan si pentru o parcare subterana, in aceeasi zona centrala. Mai multe detalii vom da la momentul oportun”, a precizat acesta.

Hotelul Continental a fost vandut pentru suma de 5 milioane de euro de catre Societatea Expert Insolventa SPRL, in calitate de lichidator judiciar al SC Ardeleana Alba Iulia (proprietarul anterior al hotelului, firma falimentata intre timp). Napocamin SRL Cluj-Napoca, firma detinuta de Ioan Bene, a depus singura oferta de cumparare a imobilului de pe strada Napoca nr. 1.

Hotelul Continental (New York), situat in coltul de sud-vest al Pietei Unirii (fosta Főtér / Piata Centrala), a fost construit la sfarsitul secolului al XIX-lea, pe locul fostului Hotel Nemzeti (National).

Opera in stil eclectic a lui Lajos Pákei, arhitectul urbanist al orasului la inceputul secolului XX, adapostea şi un restaurant vestit, precum si o cafenea frecventata de artisti, ziaristi si de boema Clujului.

In apartamentele Hotelului New York au fost gazduiti unii dintre cei mai vestiti actori ai scenei clujene, dar si muzicieni si scriitori importanti. Redenumit Continental, hotelul a continuat sa functioneze pana la inceputul anilor 2000.  (sursa: www.primariaclujnapoca.ro)

Hotelul Continental a fost preluat de S.C. Ardeleana S.A. in anul 2005 de la compania Continental Hotels, insa de atunci nu a primit nicio functiune, fiind abandonat. In perioada de boom economic imobilul a fost evaluat de experti imobilari la 14 milioane de euro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *