In vizor

Care este planul de administrare a celor mai importante investitii din Lomb ale Primariei

Consiliul de Administratie al Cluj Innovation Park, societatea creata de Consiliul Local pentru a gestiona Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative (CREIC) si Centrul Transfer, Evolutie, Antreprenoriat, Microintreprindere (TEAM) a elaborat Planul de Administrare pentru perioada 2014-2016. In aceasta perioada isi propun sa aiba un grad de ocupare de peste 70%, evenimente organizate, iar cifra de afaceri sa creasca anual cu cateva procente.

La CREIC lucrarile sunt finalizate in proportie de 40%, termenul de finalizare fiind februarie 2015. In ceea ce priveste Centrul TEAM, la momentul elaborarii planului se semnase contractul de atribuire a lucrarilor, termenul fiind de 14 luni.

“Planurile trebuie sa se plieze pe cele doua proiecte europene si sa aiba in vedere cadrul stabilit de planul de afaceri care a stat la baza finantarii europene pe cele doua proiecte”, a subliniat Alexandru Coroian, membru al Consiliului de Administratie si directorul general al Cluj Innovation Park.

“Planul de administrare contine indicatorii de performanta asumate in contractele de mandat de catre administratori. Toate sunt importante, dar cele mai importante se refera la obiectivele asumate prin proiectul care a stat la baza obtinerii finantarii europene. Asumarea acestor indicatori care se refera la gradul de ocupare, la numarul de firme care vor fi gazduite sau incubate in centrul de afaceri, in cazul CREIC e vorba de 26 de firme, de un grad de ocupare de minim 72% la finalul celui de-al doilea an operational, adica de cand intra in functiune CREIC. De asemenea este vorba de o crestere a cifrei de afaceri cu cel putin 9% pe an”, a mai spus Coroian.

Dintre cele 26 de firme care se preconizeaza a fi atrase in CREIC in primii doi ani operationali, 3 se estimeaza pentru atelierele de creatie, 22 pentru spatii de birouri si o companie de operator logistic al spatiilor aferente halei de productie film.  CREIC va oferi atat servicii de incubare pentru start-up-uri care activeaza in domeniul industriilor creative cate si servicii si facilitati firmelor mature gazduite.

Planul pentru CREIC mai prevede “desfasurarea unui numar de cel putin 12 evenimente in cadrul centrului in primul an operational si cresterea cu cel putin 6 evenimente pe an, in primii cinci ani operationali”, dar si promovarea Centrului “ca fiind initiatorul unui potential cluster in domeniul industriilor creative atat la nivel regional cat si european”.

In cel de-al cincilea an, gradul de ocupare va ajunge, conform planului de administrare, la 91%, iar frecventa evenimentelor va creste la 3 evenimente pe luna. De asemenea anul 2019 va fi primul an pe plus, conform estimarilor membrilor Consiliului de Administratie.

Centrul TEAM va avea “cel putin 80% rata de ocupare pe componenta de birouri si 100% grad de ocupare pe componenta de hale de productie in 2 ani de la finalizarea implementarii proiectului”. Membrii CA a Cluj Innovation Park vor sa intre “pe piata serviciilor de sprijinire a IMM-urilor din domeniul industriilor prelucratoare si serviciilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest pana la inceputul anului 2015”.

Din firmele gazduite in structura de sprijinire a afacerilor in doi ani de la finalizarea implementarii proiectului 90% sunt IMM-uri, din care 75% intreprinderi micro si mici. Se mai preconizeaza cresterea cifrei de afaceri cu cel putin 5% in primii trei ani de functionare.

“Planul de Administrare urmeaza sa fie dezvoltat de catre Planul de Management de catre executivul numit de Consiliul de Administratie. Termenul prevazut de lege este de maxim 90 de zile de la data numirii”, a mai aratat Coroian.

Planul de Administrare urmeaza sa fie votat astazi de consilierii locali.

Foto: primariaclujnapoca.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *