Eveniment

Care e tara cu cei mai multi miliardari din lume si ce averi au acestia

Numarul miliardarilor din China este pentru prima data in istorie mai mare decat cel al miliardarilor americani, in pofida incetinirii cresterii celei de a doua economii a lumii, arata un studiu publicat de Hurun Report.

China comunista are in prezent 596 de miliardari in dolari, cu 242 mai multi decat anul trecut, ceea ce ii permite sa treaca in fata SUA, prima economie a lumii (537 de miliardari). Daca la cei 596 de miliardari din China continentala se adauga si cei 119 miliardari din Hong Kong, Taiwan si Macau, cifra totala se ridica la 715 miliardari.

Topul celor mai bogati oameni din China

1. Wang Jianlin, presedintele Wanda Group, care opereaza hoteluri, centre comerciale si sali de cinema, cu o avere de 34,4 miliarde de dolari, in crestere cu 52% comparativ cu anul trecut.

2. Wang Jianlin l-a detronat pe Jack Ma, fondatorul grupului chinez de comert online Alibaba Group, cu o avere de 22,7 miliarde de dolari.

3. Zeng Qinghou, fondatorul grupului de bauturi racoritoare si ape minerale Wahaha, cu o avere de 21,2 miliarde de dolari

4. Pony Ma, patronul grupului web Tencent, operatorul aplicatiei de mesagerie mobila WeChat, cu o avere de 19 miliarde de dolari

5. Lei Jun, proprietarul producatorului de smartphone-uri Xiaomi, cu o avere de 14 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *