In vizor

Caracatita neamurilor din Directia Sanitar Veterinara Cluj

Nicio institutie publica fara cumetri, soti sau frati. Asa cum Ziar de Cluj v-a mai aratat in alte articole in multe institutii publice clujene si-au gasit un post caldut membrii aceleiasi familii. Nici Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) nu face exceptie.

Fostul sef al DSV Cluj, Iuliu Alexandru Duma, da tonul in ceea ce priveste familia la serviciu. Acesta are sotia angajata la DSV pe un salariu frumusel, chiar mai mare decat al lui, acum fiind doar sef de birou. Mihaela Duma a avut in 2013 un salariu lunar de peste 4.000 de lei pentru functia de sef de birou, iar sotul are un salariu de 3.500 de lei pe luna. El a mai castigat in 2013 3.500 de lei de la APIA, iar ea, aproape 3.000 de lei pentru functia de cadru didactic asociat la Facultatea de Medicina Veterinara. Cei doi au o casa in Baciu de 250 de metri patrati si sapte terenuri mostenite in Baciu si Catcau.

Si consilierul Mariana Bobaila lucreaza in DSV alaturi de sotul Mihai, care este director executiv adjunct. Ea castiga 2.000 de lei lunar, iar el peste 3.400 de lei.

Nici sotii Culici nu se despart cand merg la serviciu. Liviu Petru este consilier si castiga 2.500 de lei lunar, iar ea, Anisia Ana, este asistent veterinar si are un salariu de 1.300 de lei pe luna. Cei doi au un apartament de 67 de metri patrati in Cluj-Napoca.

Gabriela Lucaciu, consilier in DSV Cluj, are sot sef de serviciu in aceeasi institutie. Ea aduce in casa 2.900 de lei lunar, iar el completeaza cu 3.700 de lei pe luna. Sotii Gabriela si Mircea Lucaciu au trei terenuri, un apartament si o casa. Mai detin cota parte din inca trei case din Turda, Coasta Hentii si Carpinis.

Teodor Usvat este consilier superior, iar sotia lui, Milena Sanda, este inginer la DSVSA. El are un salariu lunar de 2.300 de lei, iar ea a castigat anul trecut 1.300 de lei pe luna. Familia are doua terenuri concesionate in Campenesti si o casa de vacanta aici, de 90 de metri patrati, construita de Teodor Usvat in 2009.

Legea 161/2003 arata ca „Nu sunt permise raporturile ierarhice directe in cazul in care functionarii publici respectivi sunt soti sau rude de gradul I. Functionarul public este in conflict de interese daca se afla in una dintre urmatoarele situatii: a) este chemat sa rezolve cereri, sa ia decizii sau sa participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice si juridice cu care are relatii cu caracter patrimonial; b) participa in cadrul aceleiasi comisii, constituite conform legii, cu functionari publici care au calitatea de sot sau ruda de gradul I; c) interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice”.

Prin urmare, cat timp nu exista o relatie de subordonare directa, caracatita neamurilor din institutiile publice se poate ingrasa in voie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *