Rautacisme

Captain Planet de pe Someș le face cadou clujenilor coșuri de gunoi „inteligente", de 80.000 de euro: „Roboțelul care e acolo amplasat spune un mulțumesc și o față zâmbitoare”

Scris de 397

Clujul se transformă în fiecare zi în oraș eco, nu ego. Din 1 iulie, locuitorii orașului vor intra în normalitate cu colectarea selectivă (cu toate că CMID-ul va fi gata în următorul deceniu). Mai mult, primăria a achiziționat 16 coșuri de gunoi inteligente pentru care a plătit modica sumă de 80.000 de euro. 

Mândrul anunț a fost făcut de primarul Emil Boc pe pagina personală de FB, dar și în cadrul unei emisiuni radio pe Ziua de Cluj.

„Vă prezentăm noile sisteme inteligente de colectare selectivă a deșeurilor. 16 sisteme, accesate cu pedală, cu panou solar pentru încărcare. Primăria și firma de salubritate va afla gradul de umplere. Recomandăm oamenilor să ia capacul de la stică înainte să o introducă în recipient. Una e să presezi o sticlă care are capacul, una e fără capac. Roboțelul care e acolo amplasat spune un mulțumesc și o față zâmbitoare”, a declarat, vizibil entuziasmat de achiziție, liderul orașului. 

De asemenea, Boc a reamintit clujenilor că de la 1 iulie începe „distracția” în oraș, mai exact colectarea selectivă va deveni o obligație pentru toată lumea.

”Nu avem CMID, dar Consiliul Județean a zis că-l termină până în septembrie. Noi oricum avem contracte cu Oradea, cu Mureșul, cu multe alte depozite, până se termină CMID-ul. Firmele de salubritate vor ridica deșeurile colectate selectiv și le vor duce să fie prelucrate. Rămâne doar fracția umedă, care va ajunge pe rampa noastră temporară. Lunar ducem 3000 de tone la Mureș, la Oradea 4000 de tone. Avem 78 de puncte gospodărești moderne realizate, 30 mai sunt în lucru și 200 în licitație. Oamenii vor arunca gunoiul selectat doar cu cartelă”, a reamintit Boc. ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE