Rautacisme

Captain Planet de pe Someș le face cadou clujenilor coșuri de gunoi „inteligente", de 80.000 de euro: „Roboțelul care e acolo amplasat spune un mulțumesc și o față zâmbitoare”

Clujul se transformă în fiecare zi în oraș eco, nu ego. Din 1 iulie, locuitorii orașului vor intra în normalitate cu colectarea selectivă (cu toate că CMID-ul va fi gata în următorul deceniu). Mai mult, primăria a achiziționat 16 coșuri de gunoi inteligente pentru care a plătit modica sumă de 80.000 de euro. 

Mândrul anunț a fost făcut de primarul Emil Boc pe pagina personală de FB, dar și în cadrul unei emisiuni radio pe Ziua de Cluj.

„Vă prezentăm noile sisteme inteligente de colectare selectivă a deșeurilor. 16 sisteme, accesate cu pedală, cu panou solar pentru încărcare. Primăria și firma de salubritate va afla gradul de umplere. Recomandăm oamenilor să ia capacul de la stică înainte să o introducă în recipient. Una e să presezi o sticlă care are capacul, una e fără capac. Roboțelul care e acolo amplasat spune un mulțumesc și o față zâmbitoare”, a declarat, vizibil entuziasmat de achiziție, liderul orașului. 

De asemenea, Boc a reamintit clujenilor că de la 1 iulie începe „distracția” în oraș, mai exact colectarea selectivă va deveni o obligație pentru toată lumea.

”Nu avem CMID, dar Consiliul Județean a zis că-l termină până în septembrie. Noi oricum avem contracte cu Oradea, cu Mureșul, cu multe alte depozite, până se termină CMID-ul. Firmele de salubritate vor ridica deșeurile colectate selectiv și le vor duce să fie prelucrate. Rămâne doar fracția umedă, care va ajunge pe rampa noastră temporară. Lunar ducem 3000 de tone la Mureș, la Oradea 4000 de tone. Avem 78 de puncte gospodărești moderne realizate, 30 mai sunt în lucru și 200 în licitație. Oamenii vor arunca gunoiul selectat doar cu cartelă”, a reamintit Boc. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *