Sport

Capitala europeană a sportului, Cluj-Napoca alocă jumătate din suma solicitată de cluburile sportive

130.000 euro din bugetul local au fost alocați anul acesta pentru competiții sportive naționale și internaționale, plus 2 milioane euro pentru cluburi și asociații sportive în condițiile în care Cluj-Napoca este capitala europeană a sportului anul acesta. Asociațiile și cluburile sportive au cerut 4,3 milioane euro pentru promovarea sportului de performanță și pentru organizarea unor competiții sportive.  În total 48 de asociații și cluburi au depus cerere de finanțare la Primăria Cluj-Napoca. Urmează ca într-o ședință de Consiliu Local viitoare să fie aprobată lista solicitanților eligibili și fondurile alocate pentru fiecare în parte.

Asociațiile și cluburile sportive au solicitat fonduri nerambursabile din bugetul local în valoare de 20,4 milioane lei, în timp ce suma anunțată de primarul Emil Boc este de 9,5 milioane lei. Cea mai mare sumă a fost solicitată de Clubul Sportiv Universitatea: 5,2 milioane lei. Pe locul doi în topul celor mai mari sume se află Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj, cu 2,5 milioane lei, urmată de Asociația Club Sportiv U-BT, cu 2 milioane lei. O sumă importantă, 1,4 milioane lei a solicitat și Asociația Club Sportiv Runners Club pentru nouă evenimente naționale și două evenimente internaționale. Clubul Sportiv Motorhome Napoca Rally Team a cerut 750.000 lei pentru promovarea sportului de performanță și pentru organizarea unui eveniment internațional.
Pe lista solicitanților cu sume importante se mai află și Club Sportiv Voința cu 690.000 lei, Club Sportiv Sănătatea cu 500.000 lei.

65.000 euro au fost deja alocați pentru organizarea, în 10-11 februarie, a primului tur al Grupei Mondiale II a Fed Cub în Sala Polivalentă. Potrivit Federaţiei Române de Tenis, costurile totale organizării Fed Cup la Cluj-Napoca s-au ridicat la suma de 170.000 de euro (total brut) şi au inclus cazare, masă, transport (echipa României, echipa oaspete, arbitri, bilete de avion), cheltuieli de personal sau amenajarea terenului de joc.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca va aloca suma de 150.000 de lei (32.600 de euro) pentru organizarea, în parteneriat cu Federaţia Română de Handbal, a turnelui de calificare a Lotului Naţional de Handbal Feminim U21 pentru Campionatul Mondial 2018 şi a meciului de handbal feminin România-Rusia constând pentru preliminriile Campionatului European 2018.

Evenimentele vor avea loc în perioada 22-26 martie.

Au mai fost alocați 13.000 euro pentru organizarea, în parteneriat cu Federaţia Română de Rugby, a meciurilor România-Germania din 10 februarie şi România-Rusia din 3 martie constând pentru preliminariile Campionatului Mondial de Rugby 2019.

Pentru meciul de baschet masculin România-Italia din 26 februarie din preliminariile Campionatului Mondial de Baschet 2019, Primăria Cluj-Napoca a alocat 100.000 lei (21.739 de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *