Sport

Campionii Europei la atletism se întrec pe Cluj-Arena

Scris de 102

În perioada 19-20 iunie, orașul Cluj-Napoca va fi, în premieră pentru România, gazda Campionatului European de Atletism pe Echipe, Liga 1. Și-au anunțat participarea unii dintre cei mai buni atleți și atlete ale Europei.

La competiția care va avea loc în weekend în țara noastră vor participa 12 formații: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia și România. 

Întrecerea are un format unic și reprezintă o ”insulă” de originalitate într-un sport individual prin excelență. Tocmai de aceea, este cu atât mai atractivă. Pentru două zile, sportivii obișnuiți să concureze fiecare pe cont propriu, se vor simți parte a unei echipe, luptând toți pentru același obiectiv: acela de a se clasa, împreună, pe un loc cât mai bun în clasamentul final.

Echipele sunt mixte. În cele două zile de concurs vor fi programate 20 de întreceri masculine și tot atâtea feminine. În fiecare probă se vor acorda puncte în funcție de locul ocupat în clasament de reprezentantul sau reprezentanta fiecărei țări, iar la final se va face totalul.

Primele două clasate vor promova în Superligă, iar echipele clasate pe ultimele două poziții vor retrograda în Liga 2. Sâmbătă, 19 iunie, programul de concurs va începe la ora 17.00, iar duminică, 20 iunie, de la ora 16.00.

La Cluj-Napoca vor putea fi văzuți la lucru câțiva dintre cei mai valoroși atleți din lume. Echipa Elveției îi va avea în componență pe Ajla DelPonte, dublul campion european indoor la 100 m și 4×100 m în acest an, dar și pe Angelica Moser deținătoarea titlului continental de sală la săritura cu prăjina. Grecia va veni în România cu liderul mondial la săritura în lungime Miltiadis Tentoglou.

O altă campioană europeană care va fi prezentă la Cluj-Napoca va fi olandeza Femke Bol, senzația de 21 de ani  atletismului de pistă, care a cucerit anul acesta titlurile de sală ale senioarelor la 400 m și în ștafeta de 4×400 m. Ea se află în vârful de formă al carierei după ce săptămâna trecută a spulberat recordul european sub 23 de ani în concursul Diamond League de la Florența. Lieke Klaver, coechipiera sa din ștafeta de 4×400 m care a cucerit titlul continental în martie, la Torun, va fi, de asemenea, prezentă la Cluj-Napoca. Ea va concura în proba de 200 m.

Și România are sportivi de mare valoare înscriși în acest concurs. Unul dintre ei, Rareș Toader, tocmai a stabilit recordul național la aruncarea greutății și s-a calificat la Jocurile Olimpice. De asemenea, Alin Firfircă se numără printre cei mai valoroși aruncători de disc din lume care vor lupta peste doar o lună pentru o medalie olimpică la Tokyo. La săritura în lungime feminin, toți ochii vor fi pe Florentina Iușco, una dintre sportivele care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice din iulie.

Organizarea Campionatului European pe Echipe Liga 1 este coordonată de Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism (European Athletics), implementată de Federația Română de Atletism prin Comitetul Local de Organizare și sprijinită de Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Cluj Napoca și Consiliul Județean Cluj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: alba24.ro

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 10 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 10 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 10 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 11 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 11 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 12 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 12 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 13 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 13 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE