Din oras

Campania electorala pe Facebook. Exit poll-uri cu bacsis, oferte speciale in ziua votului si caricaturi inventive

Scris de 798

Cu doar 3 zile inainte de turul doi si dupa doua dezbateri controversate, internautii se „bat” in mesaje de sustinere a candidatilor. Pe langa acestia, Diesel Club le ofera clujenilor, in ziua votului, 30% discount celor care voteaza, iar cei Frescobar realizeaza „exit poll-uri” cu ajutorul bacsisului.

In primul tur de scrutin, lantul de mancare fast-food ROSA, le-a oferit celor care si-au exercitat dreptul de cetatean super reduceri, de pana la 50% pentru toate produsele. In turul doi, ideea de a stimula populatia sa iasa la vot s-a raspandit, iar Diesel Club a decis sa vina cu o oferta pentru clientii lor.

„Diesel Club sustine ideea de a ne hotari singuri soarta. De aceea, toti cei care veti iesi duminica la vot sunteti asteptati in Diesel, cu o reducere de 30%, iar de la 9 seara jos in club”, se mentioneaza pe pagina de Facebook a clubului.

Sondaje de opinie creative

Frescobar a inceput, ieri, „cel mai obiectiv sondaj de opinie”. Doua pahare cu numele celor doi candidati ii indeamna pe clienti care vor sa dea un bacsis sa o faca in functie de preferintele electorale. Rezultatele primului „exit poll” Frescobar l-au dat drept „castigator” pe Iohannis, care a adunat 18 lei, in timp ce Ponta doar 3 lei si 11 bani.

Mesaje inspirate

In ultimele zile, facebook-istii au inceput sa posteze poze cu mesaje precum „Nu are rost sa va deranjati sa sunati la usa. Nu acceptam pixuri, calendare sau alte pungi cu alimente. Nu votam cu Ponta” sau „Daca aflu ca cineva voteaza cu Ponta (si o sa aflu) las apa deschisa si plec 10 zile in concediu. Vecinu de la 8”.

Nici Iohannis nu a scapat de ironia facebook-istilor, care au „descoperit” cine i-a suflat in casca lui Iohannis. „Pentru declaratia de final spuneti-le una romaneasca, sa moare Ponta de ciuda!!! Zi-le sasesasi in sasesaci. Sau mai biinee, un sas in sase case! Ptiu. Ca mam gresit pe mine insumi”.

Pe paginile oficiale ale candidatilor balanta este in favoarea lui Victor Ponta, care a strans 673.348 de like-uri, in timp ce Klaus Iohannis a adunat 570.632 de simpatizanti.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 10 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE