In vizor

Curtea de Conturi, in control la Primaria Dej

Curtea de Conturi verifica modalitatea in care s-au gestionat banii in Primaria Dej in ultima perioada. Un control al Curtii are loc chiar acum in institutia condusa de Costan Morar.

Primarul spune ca este o actiune anuntata, care se efectueaza periodic, si ca banii s-au cheltuit in mod corect.

“Avem un control al Curtii de Conturi. Face parte din programul multianual, periodic se verifica primariile. Ultimul control l-am avut in 2011.  Este un control care se face atunci cand se considera necesar, in functie si de programul dansilor. Se verifica tot ce inseamna activitatea unei primarii, de la salarizare pana la investitii. Referitor la tot ce inseamna investitii pot sa va spun sigur ca findurile au fost gestionate corect”, a subliniat Costan Morar, primarul municipiului Dej.

La finalul controlului reprezentantii Curtii de Conturi intocmesc un raport cu cele constatate, care de regula dezvaluie o serie de ilegalitati.

De exemplu ultimul control la Primaria Cluj-Napoca a dezvaluit ca municipalitatea a dat bani ilegal “U” Cluj, iar la Consiliul Judetean a iesit la iveala ca s-au platit lucrari inexistente la stadionul Cluj Arena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *