In vizor

Camerele de supraveghere și profesorii sunt degeaba? Ce măsuri a luat conducerea Liceului Anghel Saligny în cazul elevilor care încalcă Legea antifumat

Conducerea Liceului Anghel Saligny din Cluj-Napoca spune că există camere exterioare care urmăresc ce fac copiii în curtea școlii. Profesorii patrulează în pauze, dar cu toate acestea elevii fumează nestingheriți în curtea școlii, deși legea interzice acest lucru.

Corina Pop, directorul Liceului Anghel Saligny nu știa despre cazul elevilor care fumează nestingheriți în curtea școlii. Spune că a aflat după ce au fost făcute publice imaginile video pe care le-a publicat și Ziar de Cluj.

“Acum mi s-a adus și mie la cunoștință. Sincer vorbind chestiunea cu filmatul copiilor minori este o altă poveste, dar legea își va spune cuvântul. În privința părții de care răspunde școala se face deja cercetare disciplinară, am anunțat secția de poliție, se vor face controale pe teritoriul liceului și elevilor li se va aplica sancțiune corespunzătoare”, a declarat Corina Pop.

Este interesant faptul că nimeni nu i-a văzut pe elevi fumând, deși în școală sunt camere de supraveghere și profesori care patrulează. Este clar că elevii nu sunt la prima faptă și mediul este propice încălcării Legii antifumat din moment ce fumează nestingheriți, la grămadă, după cum se vede în imaginile video.

“Nu încurajăm astfel de practici sub nicio formă. Copiii sunt informați în legătură cu obligațiile pe care le au și regulamentul pe care trebuie să îl respecte. Profesorii de serviciu patrulează, dar dacă ați văzut cât este de mare teritoriul curții vă dați seama că este greu de acoperit. Avem și camerele exterioare pe care le urmărim, deci copiii sunt urmăriți. Că s-a întâmplat treaba aceasta recent…Nici nu știu când a fost făcută filmarea, noi vom lua măsuri. Niciodată nu au rămas nesancționați copiii care nu s-au comportat conform regulamentului. Chiar anul trecut s-au aplicat amenzi serioase”, a mai spus Corina Pop.

Potrivit conducerii liceului, în vecinătatea școlii s-au făcut razii neanunțate de către Jandarmerie și Poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *