Rautacisme

Cam cat de romani putem fi

Povestea clujeanului anonim, care ascunde plicuri cu bani in oras si da apoi indicatii pe retelele de socializare cum sa-i gaseasca lumea, iar ulterior sa dea mai departe din suma gasita a tinut prima pagina a ziarelor si a fost deschidere de jurnale la televiziuni. Asa cum am scris, primul care a vorbit cu misteriosul binefacator a fost bloggerul Andrei Crivat, fiind preluat apoi de unii din presa.

La doua zile dupa reportajul Ziar de Cluj, povestea a fost preluata de televiziuni si ziare nationale, initiativa Bani cu Suflet beneficiind de o notorietate incredibila. La nicio saptamana de la lansare pagina de Facebook numara aproape 7.000 de like-uri, iar binefacatorul anonim primeste sute de mailuri de la sustinatori.

Nu a trecut mult pana cand cineva i-a copiat ideea sub denumirea Bani din Inima, creand o pagina de Facebook in urma cu cateva ore.

“Gaseste banii ascunsi, fa share la poza (cu tag #banidininima) si da mai departe jumatate din suma gasita in plic. Valabil in toata Romania! Vino impreuna pentru ca din putinul nostru sa ajutam si pe altii”, se arata pe pagina Bani din inima.

Scenariul este identic cu cel al clujeanului care plasa joi, 29 mai, primul plic cu bani in Cluj-Napoca.

“Apreciez cand doriti sa ajutati, nu agreez insa furtul de idei. Nu stiu cine sunt acesti stimabili, dar avem loc sper”, a scris initiatorul Bani cu suflet pe Twitter.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *