In vizor

CAM BĂNUIAM NOI ASTA: După o discuție cu ”discotecarii” Parcului Central, Emil Boc a decis să-i ”relocheze” la loc fără vad comercial pe comercianții de pe Aleea Stadionului. Asta și ca răspuns la faptul că aveau pretenția să li se prelungească abonamentele în locația în care erau

Acum patru zile, băiatul care-i reprezintă interesele locale lui Buta de la Untold și care se joacă în timpul liber de-a primarul Cluj-Napoca, anunța la modul imperativ că, ”într-o lună, comercianții de pe Aleea Stadionului vor fi relocați, iar actualele chioșcuri se vor desființa.”

Cică s-a făcut o înțelegere cu Consiliul Județean Cluj care ”va achiziționa mai multe căsuțe modulare destinate comerțului stradal, care vor fi amplasate în partea de nord-vest a esplanadei stadionului Cluj Arena.” Acestea OSĂ fie 10.

”Cei de la stadion au dat o comandă unică de chioșcuri pentru ce înseamnă comerț și aprovizionare și se mută de pe aleea principală pe o altă alee unde este intrarea înspre stadion, undeva sus, deasupra parcului de copii. Nu avem unde să le amplasăm altundeva. Acolo, proprietatea este a Consiliului Județean, terenul e gestionat de ei. Ei au comanda unitară de chioșcuri și vor fi mutate, sper cât mai curând, o să se mute toate acele chioșcuri de pe aleea principală într-un format unitar, cu chioșcuri de același tip. Am tot încercat să găsim o soluție. Nici fără chioșcuri nu este bine, oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-și cumpere apă plată, înghețată. Ele, astăzi, au autorizare provizorie. Când sunt evenimente majore, ele se ridică. La fel vor avea acest caracter provizoriu, doar că se mută deasupra parcului de copii. Cred că în vara aceasta se va întâmpla. Mai aveam o alternativă să le mutăm unde e piața volantă Sincer, nu am vrut să distrug piața volantă pentru că nu vreau să renunț la acest bun câștigat al Clujului de a avea piață volantă cu produse proaspete” – a declarat Emil Boc la una dintre emisiunile sale de chitanțier.

Ce a uitat să precizeze, am aflat noi stând luând la pas Aleea Stadionului. Că, ”locația în discuție pentru relocare este una fără potențial comercial” și că ”reprezentanții primăriei au avut discuții cu reprezentanții diverselor festivaluri sau ai altor grupuri de interese”, însă comercianții din zona Aleii Stadionului ”nu au fost invitați.”

Care comercianți deveniseră supărători urechilor sensibile ale Maestrului și Excelenței Sale, Însuși El, Primarul, prin solicitările repetate ”de prelungire a abonamentelor”.

Noi știm că respectivele chioșcuri sunt în dizgrația lui Emil Boc de foarte multă vreme, că încurcă afacerile cu haleală ale lui Buta și ale altor organizatori de ”street-food”-uri ”festival”-uri.

În 2018, Ziar de Cluj consemna: ”Revin chioșcurile pe Aleea Stadion. Totul după bunul plac al municipalității”.

”Comercianții de pe Aleea Stadion au rămas la bunul plac al municipalității clujene, chiar dacă aceștia își achitaseră abonamentele în avans, până la finalul anului. După ce la sfârșitul lunii iunie au fost alungați, astăzi, din spatele unui microfon prietenos, Emil Boc a anunțat că începând cu 1 septembrie 2018, aceștia își pot relua activitatea. Motivul pentru care chioșcurile din zona Parcului Central au fost îndepărtate este unul simplu: buna desfășurare a festivalului Untold.”

E bine să recitiți materialul să vă lămuriți, măcar în ultimul ceas, că Emil Boc acționează cu ”bocăria” sa numai în interesul PCR (pilelor, cunoștințelor și relațiilor).

Revenind, dacă tot știu că li s-a pus gând rău și că afacerile lor micuțe vor fi desființate să-și poată face mendrele Buta cu Untold-ul său în facilitățile Clujului, puse cu atâta generozitate preș la dispoziția sa, pe bani de gazon (pardon și pe acela tot clujenii l-au schimbat cap-coadă după ce l-a distrus turma de festivalieri), ”chioșcarii” de pe Aleea Stadionului ne-au cerut să readucem în atenția municipalității faptul că au propus și depus un memoriu cu viziunea lor legata de cum ar trebui sa arate noile module comerciale, ”cu design unitar, și care se încadrează armonios în zona, și pe care le vom comanda noi, comercianții.”

Adică să se lase deoparte gargara achiziționării de chioșcuri de către Consiliul Județean Cluj.

În plus, deși știu că nu au nicio șansă, doar mușchiul politic al lui Boc nu suportă contrazicere și dacă a luat o decizie de cumetrie, ea e gata aprobată, ne-au rugat să reamintim aceleași municipalități Untod-iene (că clujeană nu mai e de multă vreme) că: ”noi am solicitat și continuăm să solicităm prelungirea abonamentelor de comerț stradal ale locurilor comerciale unde funcționăm.”