In vizor

CAM BĂNUIAM NOI ASTA: După o discuție cu ”discotecarii” Parcului Central, Emil Boc a decis să-i ”relocheze” la loc fără vad comercial pe comercianții de pe Aleea Stadionului. Asta și ca răspuns la faptul că aveau pretenția să li se prelungească abonamentele în locația în care erau

Scris de 6705

Acum patru zile, băiatul care-i reprezintă interesele locale lui Buta de la Untold și care se joacă în timpul liber de-a primarul Cluj-Napoca, anunța la modul imperativ că, ”într-o lună, comercianții de pe Aleea Stadionului vor fi relocați, iar actualele chioșcuri se vor desființa.”

Cică s-a făcut o înțelegere cu Consiliul Județean Cluj care ”va achiziționa mai multe căsuțe modulare destinate comerțului stradal, care vor fi amplasate în partea de nord-vest a esplanadei stadionului Cluj Arena.” Acestea OSĂ fie 10.

”Cei de la stadion au dat o comandă unică de chioșcuri pentru ce înseamnă comerț și aprovizionare și se mută de pe aleea principală pe o altă alee unde este intrarea înspre stadion, undeva sus, deasupra parcului de copii. Nu avem unde să le amplasăm altundeva. Acolo, proprietatea este a Consiliului Județean, terenul e gestionat de ei. Ei au comanda unitară de chioșcuri și vor fi mutate, sper cât mai curând, o să se mute toate acele chioșcuri de pe aleea principală într-un format unitar, cu chioșcuri de același tip. Am tot încercat să găsim o soluție. Nici fără chioșcuri nu este bine, oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-și cumpere apă plată, înghețată. Ele, astăzi, au autorizare provizorie. Când sunt evenimente majore, ele se ridică. La fel vor avea acest caracter provizoriu, doar că se mută deasupra parcului de copii. Cred că în vara aceasta se va întâmpla. Mai aveam o alternativă să le mutăm unde e piața volantă Sincer, nu am vrut să distrug piața volantă pentru că nu vreau să renunț la acest bun câștigat al Clujului de a avea piață volantă cu produse proaspete” – a declarat Emil Boc la una dintre emisiunile sale de chitanțier.

Ce a uitat să precizeze, am aflat noi stând luând la pas Aleea Stadionului. Că, ”locația în discuție pentru relocare este una fără potențial comercial” și că ”reprezentanții primăriei au avut discuții cu reprezentanții diverselor festivaluri sau ai altor grupuri de interese”, însă comercianții din zona Aleii Stadionului ”nu au fost invitați.”

Care comercianți deveniseră supărători urechilor sensibile ale Maestrului și Excelenței Sale, Însuși El, Primarul, prin solicitările repetate ”de prelungire a abonamentelor”.

Noi știm că respectivele chioșcuri sunt în dizgrația lui Emil Boc de foarte multă vreme, că încurcă afacerile cu haleală ale lui Buta și ale altor organizatori de ”street-food”-uri ”festival”-uri.

În 2018, Ziar de Cluj consemna: ”Revin chioșcurile pe Aleea Stadion. Totul după bunul plac al municipalității”.

”Comercianții de pe Aleea Stadion au rămas la bunul plac al municipalității clujene, chiar dacă aceștia își achitaseră abonamentele în avans, până la finalul anului. După ce la sfârșitul lunii iunie au fost alungați, astăzi, din spatele unui microfon prietenos, Emil Boc a anunțat că începând cu 1 septembrie 2018, aceștia își pot relua activitatea. Motivul pentru care chioșcurile din zona Parcului Central au fost îndepărtate este unul simplu: buna desfășurare a festivalului Untold.”

E bine să recitiți materialul să vă lămuriți, măcar în ultimul ceas, că Emil Boc acționează cu ”bocăria” sa numai în interesul PCR (pilelor, cunoștințelor și relațiilor).

Revenind, dacă tot știu că li s-a pus gând rău și că afacerile lor micuțe vor fi desființate să-și poată face mendrele Buta cu Untold-ul său în facilitățile Clujului, puse cu atâta generozitate preș la dispoziția sa, pe bani de gazon (pardon și pe acela tot clujenii l-au schimbat cap-coadă după ce l-a distrus turma de festivalieri), ”chioșcarii” de pe Aleea Stadionului ne-au cerut să readucem în atenția municipalității faptul că au propus și depus un memoriu cu viziunea lor legata de cum ar trebui sa arate noile module comerciale, ”cu design unitar, și care se încadrează armonios în zona, și pe care le vom comanda noi, comercianții.”

Adică să se lase deoparte gargara achiziționării de chioșcuri de către Consiliul Județean Cluj.

În plus, deși știu că nu au nicio șansă, doar mușchiul politic al lui Boc nu suportă contrazicere și dacă a luat o decizie de cumetrie, ea e gata aprobată, ne-au rugat să reamintim aceleași municipalități Untod-iene (că clujeană nu mai e de multă vreme) că: ”noi am solicitat și continuăm să solicităm prelungirea abonamentelor de comerț stradal ale locurilor comerciale unde funcționăm.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 12 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 14 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 14 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 15 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 16 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 17 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 18 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 19 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 20 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE