Rautacisme

Călin Lazăr, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru copii despre cazul semnalat de chirurgul Mihai Așchilian: ”Nu știu de caz. Eu m-am izolat, nu am facebook și nu citesc presă”

O nouă dovadă a faptului că instituțiile statului dau cu flit presei care pune întrebări și îi ”incomodează”.  O nouă mostră de nesimțire ni s-a ”servit” azi pe tavă?! Ziar de Cluj i-a contactat încă de sâmbătă pe reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii pentru a le cere explicații cu privire la condițiile îngrozitoare în care sunt internați copilașii de la Clinica Pediatrie II, nereguli sesizate de chirurgul Mihai Așchilean.

Managerul Cornel Aldea este de negăsit, iar directorul medical ne-a răspuns abia azi. Răspunsul halucinant al purtătorului de cuvânt, Conf. Dr. Călin Lazăr la cererea noastră a fost că nu obținem nicio informație până nu trimitem o hârtie cu ștampila firmei. Mai mult, directorul medical a pus la îndoială identitatea reporterului Ziar de Cluj.

”Trebuie să îmi trimiteți o hârtie cu ștampilă. Dumneavoastră mi-ați trimis o hârtie pe care poate să o scrie oricine. Eu nu cred că nu aveți în instituție o ștampilă”, a spus ironic Călin Lazăr.

Toate astea în condițiile în care Ordonanța de Guvern 17/2015 prevede că orice persoană fizică, persoană juridică de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică au dreptul să nu aplice ştampilă pe declaraţii, cereri sau orice alte documente depuse la instituţiile sau autorităţile publice. Domnul Lazăr nu ”știa” că ștampila a fost oficial eliminată, cum nu avea habar de povestea pernelor capsate și de celelalte nereguli sesizate de medicul chirurg și de alți părinți pe facebook. În ”bula” în care trăiesc marii șefi ai instituțiilor statutului, suferința pacienților internați în spitale nu pătrunde.

Confruntat cu termenii legali, Călin Lazăr a schimbat placa și s-a arătat dispus să facă o ”excepție” și să comunice cu noi și fără ștampilă.

”Eu am înțeles. Informații de interes public… Întrebați-mă. Cazul ne-a fost semnalat nouă într-o sesizare? Eu nu știu de caz. Deci, să nu mă întrebați de facebook și presă. Eu m-am izolat. Eu nu am facebook și nu citesc presă. Am nevoie de o sesizare…M-ați luat ca din oală. Avem laborator de urgență și funcționează în weekend, vă spun din cap și ce analize face.  Cum ar putea să stea UPU cinci zile fără analize. Transportăm cu mașina la UPU de la Pedi II și Pedi III în weekend. Laboratorul acesta nu s-a oprit niciodată.Am notat ce mi-ați spus, și va trebui să vedem. Oricum, e o afirmație contra afirmație. Să vedem ce spune doctorul ( care s-a ocupat de cazul Așchilean n.r.). O să cer notă explicativă de la șeful de secție și când o am vă trimit, aveți cuvântul meu de onoare”, a declarat Călin Lazăr.

Până la această oră nu am primit răspunsul promis și preconizăm că nimeni din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii nu vrea să își asume mizeria pe care a scos-o de sub ”covor” medicul chirurg Mihai Așchilian.

Nota Bene: Nesimțirea acestui individ (Călin Lazăr) este cu atât mai mare cu cât, în timp ce făcea pe deșteptul cu redactorul meu, a dat o declarație pe temă televiziunii naționale B1TV, fără cerere scrisă și fără să pară „izolat mediatic”, „fără Facebooc” și ale afirmații de șmecheraș de discotecă emise „pe local”. La B1TV (pe „național”, unde nu-și permite fițe de duzină) a declarat că s-a dispus o anchetă în caz. Nu putea papagalul medical să dea exact aceeași declarație și pentru Ziar de Cluj și NCN? Putea. Dar se crede șmecher. Așa că, pentru mine, personal, modul în care se raportează acest individ la presa națională în detrimentul celei locale este chintesența slugărniciei de „provincial” sunat de la „centru” și care, ca atare, ia poziția de drepți ca o sluguță.  (Victor Lungu – redactor șef)

 

 

 

 

sursa foto: hapi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *