In vizor

Calendarul sesiunii speciale a examenului de Evaluare Națională 2020, anunțat de Monica Anisie la emisiunea fostului purtător de cuvânt al lui Iohannis

Calendarul sesiunii speciale a examenului de Evaluare Națională 2020, pentru elevii care nu pot participa din motive medicale la sesiunea clasică, a fost anunțat de ministrul Educației Monica Anisie la Realitatea Plus. Aceasta a anunțat că probele scrise au loc în perioada 29 iunie-1 iulie.

Din păcate, aceste anunțuri sunt făcute de ministrul Educației, Monica Anisie, pe canalele de casă ale liberalilor, la emisiunea „Legile Puterii”, moderată de fostul purtător de cuvânt al lui Klaus Iohannis.

sursa captură: pnl.ro/facebook.com

Astfel, informările pe canalele oficiale, precum site-ul Ministerului Educației și Cercetării, lipsesc în acest sens.

Pentru a elimina scenariile nepotrivite, chiar președintele Iohannis a anunțat joi, intr-o scurtă declarație publică, lansarea unei sesiuni speciale a Examenului de Evaluare Națională.

Ori, scenariile apărute în spațiul public privind anularea examenului de Bacalaureat au apărut, bunăoară, în contextul unei harababuri generale la nivelul Ministerului Educației și a lipsei de transparență în luarea deciziilor, precum și în contextul unei comunicări deficitare.

Pentru a întări spusele lui Klaus Iohannis, ministrul Educației, Monica Anisie a preferat să confirme calendarul sesiunii speciale a examenului de Evaluare Națională, dar nu pe linia inspectoratelor școlare, a asociațiilor de părinți ori a site-ului oficial al ministerului, ci în calitate de invitat la o televiziune de casă a peneliștilor, la emisiunea Mădălinei Dobrovolschi.

Calendarul sesiunii speciale Evaluarea Națională 2020

29 iunie – proba scrisă la limba și literatura română
30 iunie – proba scrisă la matematică
1 iulie – proba scrisă la limba și literatura maternă

Declarația Monicăi Anisie:

„Cred că sunt interesați telespectatorii să spunem și calendarul acestei sesiuni speciale și anume vorbim de data de 29 iunie, când se va susține proba la limba și literatura română, 30 iunie – proba la matematică și 1 iulie – la limba materna pentru cei care studiază în limbile minorităților naționale.

Există și acest calendar pregătit pentru Evaluarea Națională în sesiune specială, repet este vorba numai despre acei copii care se află în imposibilitatea de a susține acest examen, fie că sunt bolnavi, în carantina, fie că sunt în izolare sau au temperatura 37,3 în momentul în care se prezintă la sesiunea clasică”, a explicat Monica Anisie.

Reamintim că Evalaurea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a se organizează anul acesta, pentru prima oară, în cadrul a două sesiuni.

Klaus Iohannis a anunțat joi că „Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi sau izolați sau carantinați” în perioada în care se desfășoară examenele în mod normal.

Această a doua sesiune de Evaluare Națională va începe în 29 iunie.

Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău) a ocupat funcția de purtător de cuvânt al lui Klaus Iohannis, între anii 2016 și 2019, poziție din care și-a dat demisia invocând „motive personale”. Pușcalău-Dobrovolschi a preluat pupitrul emisiunii „Legile Puterii”, după demisia jurnalistei și prezentatoarei TV, Denise Rifai, care a încetat colaborarea cu postul de televiziune Realitatea Plus din cauza „presiunilor” și agendei impuse de conducerea postului.

 

 

 

 

featured image: monicacristinaanisie/facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *