Din oras

Calea Soporului sare de la modernizare și anul acesta. Boc vine cu o nouă promisiune

Calea Soporului este una dintre cele mai lungi străzi din Cluj-Napoca, dar și una dintre cele mai proaste. Aflată la doar 15 minute de centrul orașului, pe cei 4 kilometri cât însumează lungimea străzii, Calea Soporului arată ca o uliță de la țară, fără canalizare, fără rigole și, bineînțeles, fără asfalt.

Ca să ajungă în oraș, oamenii își rup mașinile în drumul extrem de prost, care este plin de gropi și praf când afară e vreme bună și plin de bălți și noroi când plouă sau ninge. Ca pieton e aproape la fel de rău de mers ca și cum mașina. Dacă mergi pe jos îți rupi încălțămintea sau picioarele, dacă mergi cu autoturismul îți distrugi mașina. Mijloc de transport în comun nu există pe această stradă așa că locuitorii de pe Calea Soporului fie merg pe jos, fie cu mașina.

De nenumărate ori, locuitorii din această zonă au cerut conducerii Primăriei să modernizeze strada, dar niciun primar nu a dar curs doleanțelor oamenilor. De 20 de ani, primarii care s-au perindat în fruntea orașului au făcut doar promisiuni, dar niciun proiect de reparare a străzii.

Până în 2016 când strada a fost inundată din cauza ploilor însemnate, Emil Boc nu i-a băgat în seamă aproape deloc pe locuitorii de pe Calea Soporului. Atunci s-a echipat cu cizme de cauciuc și umbrelă și s-a dus la fața locului. Le-a promis oamenilor că strada va fi modernizată.

„În 2017 – 2018 este programată modernizarea străzii Sopor conform prevederilor Planului Urbanistic Actual”, scria Boc pe Facebook.

Se pare că în 2017 nu va fi făcută nicio lucrare de modernizare a străzii. Doar pentru anul viitor, Boc are promisiuni. Dacă se vor concretiza rămâne de văzut. Nu ar fi prima dată când oamenii sunt amăgiți cu vorbe.

„Colonia Sopor este o lucrare pe termen mediu și lung, acum se lucrează la identificarea proprietăților pentru a putea stabili servituțile de drum pentru că este un drum care va avea dimensiuni și distanțe mari. Acum se fac doar lucrări de întreținere, specifice străzilor nemodernizate, pentru a se putea circula.  Începând de anul viitor, după finalizarea utilităților, probabil se va putea trece la o etapă de modernizare a ei”, a declarat Emil Boc, în urmă cu câteva zile, la postul de radio Napoca FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *