Din oras

Câinii cu stăpân omoară animalele sălbatice din Borhanci – Bună Ziua. Poliția monitorizează zona după sesizarea Ziar de Cluj – FOTO

Scris de 875

În zona cartierelor Borhanci – Bună Ziua, au fost găsite căprioare moarte, dar și resturi de animale sălbatice. Oamenii din zonă spun că vinovați de situația nefirească se fac stăpânii care își lasă câinii nesupravegheați astfel că patrupedele atacă și chiar omoară căprioare. Această problemă a fost semnalată, în urmă cu câteva zile, de Organizația pentru Protecția Mediului și Antibraconaj.

„În doar O SINGURĂ SĂPTĂMÂNA, două animale (căpriori) rănite din cauza câinilor cu stăpân lăsați liberi în zona Borhanci – Bună Ziua, plus fragmente din alte căprioare, găsite în aceeași zonă.

Încă suntem în căutarea bărbatului cu câinele care a atacat o căprioară vineri seara la ora 17, pe strada Nicolae Corches, zona străzii Mihai Românul.

Vom solicita controale mai drastice ale posesorilor de câini din aceste zone către poliție – Biroul Protecția Animalelor și către Poliția locală Cluj-Napoca.

Orice informații ne sunt de folos!

Mulțimim poliției locale și USAMV pentru colaborarea în rezolvarea acestor cazuri, în mod direct.

De asemenea, mulțumim Serviciului Arme din cadrul IPJ CLUJ, precum și cetățenilor vigilenți din zonă, fără de care nu am fi putut interveni la timp!”, au scris reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Antibraconaj pe pagina lor de Facebook.

Mesajul este însoțit de câteva fotografii cu animalele moarte găsite de ei.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au precizat că nu au primit nicio plângere cu privire la cazurile despre care vorbesc ONG-iștii pe pagina lor de Facebook. Însă, în urma sesizării Ziar de Cluj, zona va fi monitorizată.

„În baza datelor primite rezulta faptul ca nu au fost formulate sesizări privind incidentul la care ati făcut referire. În colaborare cu reprezentanții autorităților publice, zona respectivă va fi monitorizată, în vederea prevenirii evenimentelor negative, precum și luarea măsurilor legale în consecință”, au declarat, pentru Ziar de Cluj, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.



ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 21 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 23 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 24 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE