Din oras

Câinii cu stăpân omoară animalele sălbatice din Borhanci – Bună Ziua. Poliția monitorizează zona după sesizarea Ziar de Cluj – FOTO

Scris de 875

În zona cartierelor Borhanci – Bună Ziua, au fost găsite căprioare moarte, dar și resturi de animale sălbatice. Oamenii din zonă spun că vinovați de situația nefirească se fac stăpânii care își lasă câinii nesupravegheați astfel că patrupedele atacă și chiar omoară căprioare. Această problemă a fost semnalată, în urmă cu câteva zile, de Organizația pentru Protecția Mediului și Antibraconaj.

„În doar O SINGURĂ SĂPTĂMÂNA, două animale (căpriori) rănite din cauza câinilor cu stăpân lăsați liberi în zona Borhanci – Bună Ziua, plus fragmente din alte căprioare, găsite în aceeași zonă.

Încă suntem în căutarea bărbatului cu câinele care a atacat o căprioară vineri seara la ora 17, pe strada Nicolae Corches, zona străzii Mihai Românul.

Vom solicita controale mai drastice ale posesorilor de câini din aceste zone către poliție – Biroul Protecția Animalelor și către Poliția locală Cluj-Napoca.

Orice informații ne sunt de folos!

Mulțimim poliției locale și USAMV pentru colaborarea în rezolvarea acestor cazuri, în mod direct.

De asemenea, mulțumim Serviciului Arme din cadrul IPJ CLUJ, precum și cetățenilor vigilenți din zonă, fără de care nu am fi putut interveni la timp!”, au scris reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Antibraconaj pe pagina lor de Facebook.

Mesajul este însoțit de câteva fotografii cu animalele moarte găsite de ei.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au precizat că nu au primit nicio plângere cu privire la cazurile despre care vorbesc ONG-iștii pe pagina lor de Facebook. Însă, în urma sesizării Ziar de Cluj, zona va fi monitorizată.

„În baza datelor primite rezulta faptul ca nu au fost formulate sesizări privind incidentul la care ati făcut referire. În colaborare cu reprezentanții autorităților publice, zona respectivă va fi monitorizată, în vederea prevenirii evenimentelor negative, precum și luarea măsurilor legale în consecință”, au declarat, pentru Ziar de Cluj, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 1 hour In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 2 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 2 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 3 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 4 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 4 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 5 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 18 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 19 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 1 day Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 2 days Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE