Rautacisme

Că tot nu sunt bani, Coaliţia de guvernare aprobă înfiinţarea unei noi structuri bugetofage. Mai sunt ţiitoare (indiferent de sex) de încuibat în pita banului public

Guvernul a aprobat, joi, înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, acesta fiind un instrument care să facă posibilă accelerarea investiţiilor în sectorul sanitar, în primul rând a celor trei spitale regionale. Cu UN SINGUR spital construit cap-coadă în 32 de ani, cu zeci de incendii în încropelile numite „spitale”, unele rămase moştenire de pe vremea Imperiului austro-ungar, şi care colcăie de infecţii nosocomiale, Coaliţia de guvernare înfiinţează înca o agenţie. Numai de asta sunt capabili: să-şi înşurubeze ţiitoarele (indiferent de sex) în pita banului public.

La Guvern a avut loc o întâlnire a liderilor coaliției și a miniștrilor de resort. La această întâlnire au participat premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, dar și ministrul Sănătății Alexandru Rafila. Aceştia cică au discutat despre „prioritazarea investițiilor în sănătate, în special pe fondurile care vor veni prin intermediul PNNR”. Cică principalul obiectiv este construirea celor trei spitale regionale, dar se urmăresc și o serie de investiții masive în actualele spitale pentru a le aduce la cele mai înalte standarde.

Şi aşa de mult au prioritizat încât au investit masiv în pilele, cunoştinţele şi relaţiile lor, punând de o nouă Agenţie. Agenţia va rămâne, spitalele le vom vedea cândva când ne vom vedea cândva întro zi de joi, după Miercurea Ciuc (aka la Paştele Cailor), aşa cum le vedem din 2007, data primului anunţ că în doi ani sunt gata.