In vizor

Bursele studentilor de la UBB au intrat la apa

In aceasta luna, studentii Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) au primit doar o parte din cuantumul burselor. In timp ce ei sustin ca s-a incalcat regulamentul, oficialii institutiei invoca faptul ca o buna parte din februarie au fost doar “restante si vacante” si ca procedura nu incalca nici o regula. 

Studentii au primit bursele in conturi la inceputul acestei saptamani, insa au avut surpriza sa constate ca li s-au virat multi mai putini bani decat se asteptau. 

“Eu primesc bursa de studiu de 350 de lei si ma asteptam sa primesc macar jumatate,  175 lei. Cand am verificat la bancomat, vad ca am doar 113. Initial am crezut ca e o greseala, insa dupa ce am vorbit si cu alti colegi am aflat ca toti au patit asa”, s-a plans un student la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. 

Studentii sunt nemultumiti si spun ca nu inteleg ce ce intampla, pentru ca, sustin ei, in aceeasi perioada a anului trecut aceeasi bursa a fost calculata altfel.

“Nu e corect deloc. Eu stiu ca pana acum nu se scadea atat de mult in perioada cu restante, asa si spune regulamentul. Si cel de anul universitar in curs, si cel din anii trecuti. Au incalcat regulamentul. Noi, cei cu bursa de studiu, poate nu suntem atat de afectati, desi ne-au cam dat bugetul peste cap, dar cei cu bursa sociala, care traiesc din banii asta, ce se fac?”, se intreaba o studenta la Jurnalism. 

Oficialii universitatii spun, insa, ca nu s-a incalcat nici un regulament. 

“Tinand cont de faptul ca in luna februarie sunt doar 9 zile pentru care studentii primesc bursele, este normal ca sumele primite de ei sa fie mai mici. In restul lunii au fost doar restante si vacante. Acesta este regulamentul si a fost aplicat mereu in acest fel, nu e o noutate”, a declarat Paul Farcas, purtatorul de cuvant al UBB. 

Regulamentul prevede ca perioadele de vacanta nu intra in calculul pentru burse, insa nu sunt mentionate si cele in care se sustin restantele. 

Foto: phys.ubbcluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *