In vizor

Bursele studentilor de la UBB au intrat la apa

Scris de 582

In aceasta luna, studentii Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) au primit doar o parte din cuantumul burselor. In timp ce ei sustin ca s-a incalcat regulamentul, oficialii institutiei invoca faptul ca o buna parte din februarie au fost doar “restante si vacante” si ca procedura nu incalca nici o regula. 

Studentii au primit bursele in conturi la inceputul acestei saptamani, insa au avut surpriza sa constate ca li s-au virat multi mai putini bani decat se asteptau. 

“Eu primesc bursa de studiu de 350 de lei si ma asteptam sa primesc macar jumatate,  175 lei. Cand am verificat la bancomat, vad ca am doar 113. Initial am crezut ca e o greseala, insa dupa ce am vorbit si cu alti colegi am aflat ca toti au patit asa”, s-a plans un student la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. 

Studentii sunt nemultumiti si spun ca nu inteleg ce ce intampla, pentru ca, sustin ei, in aceeasi perioada a anului trecut aceeasi bursa a fost calculata altfel.

“Nu e corect deloc. Eu stiu ca pana acum nu se scadea atat de mult in perioada cu restante, asa si spune regulamentul. Si cel de anul universitar in curs, si cel din anii trecuti. Au incalcat regulamentul. Noi, cei cu bursa de studiu, poate nu suntem atat de afectati, desi ne-au cam dat bugetul peste cap, dar cei cu bursa sociala, care traiesc din banii asta, ce se fac?”, se intreaba o studenta la Jurnalism. 

Oficialii universitatii spun, insa, ca nu s-a incalcat nici un regulament. 

“Tinand cont de faptul ca in luna februarie sunt doar 9 zile pentru care studentii primesc bursele, este normal ca sumele primite de ei sa fie mai mici. In restul lunii au fost doar restante si vacante. Acesta este regulamentul si a fost aplicat mereu in acest fel, nu e o noutate”, a declarat Paul Farcas, purtatorul de cuvant al UBB. 

Regulamentul prevede ca perioadele de vacanta nu intra in calculul pentru burse, insa nu sunt mentionate si cele in care se sustin restantele. 

Foto: phys.ubbcluj.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 3 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 3 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 5 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 6 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 7 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 8 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 17 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 22 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 23 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 23 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE