Rautacisme

Bursa de poziții parlamentare în PNL Cluj

Campionatul de tras de sfori în interiorul peneliștilor clujeni, membri de vază ai fostului PDL, a început la fel de acerb ca cel din USRPlus. Și aici, în marea oală a intereselor pedeliste, listele se fac și se desfac, după bunul plac al lui Lucovid Orban, proaspăt prim-candidat la Camera Deputaților pentru București, dar care trage să-și răsplătească traseiștii politici din Cluj, unde peneliștii au racolat 13 membri PSD din cei 14 candidați la alegerile locale. În același timp, și Emil Boc încearcă să-și răsplătească propriii oameni: pe Radu Moisin, la rândul său fost primar interimar în timpul tăierilor de salarii și pensii orchestrate de Guvernul Boc, ori chiar pe fostul activist pedelist, cărăușul de geantă al lui Boc, Ovidiu Câmpean, actual director în Primăria Cluj-Napoca. 

În răstimpul în care Plus-ul măcelărea USR Cluj, impunând niște candidaturi no name pentru parlamentarele din 6 decembrie, și peneliștii clujeni se aflau în plin proces de competiție internă acerbă, ca într-un teatru de păpuși, pentru nominalizarea candidaților și stabilirea listei pentru locurile eligibile pentru Camera Deputaților și Senat. 

Lucovid Orban, un premier recunoscător, l-a impus pe Adrian Oros, care figurează în capul listei candidaților PNL Cluj pentru Camera Deputaților. 

De asemenea, pe un loc eligibil, a fost plasată și pesedista Cristina Burciu, cea care trăda social-democrația și susținea moțiunea de cenzură prin care peneliștii reușeau să dea jos Guvernul Dăncilă. Pentru trădarea ei, Burciu primește din partea lui Lucovid Orban un loc eligibil pentru Camera Deputaților.  

Alegerile parlamentare sunt programate pentru data de 6 decembrie, iar campania electorală va începe din 6 noiembrie.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, deschide lista candidaților din partea PNL Cluj pentru alegerile parlamentare, beneficiind de susținerea lui Orban. 

În PNL Cluj se trag sforile pentru definitivrea listei de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. 

Potrivit uneia dintre variantele luate în calcul de foștii pedeliști, la Camera Deputaților, candidații sunt:

Adrian Oros – ministrul Agriculturii
Cristina Burciu – pesedista traseistă din Turda
Sabin Sărmaș  – directorul Agenției pentru digitalizarea României.
Sorin Moldovan – nepotul lui Vasile Blaga
Și Ovidiu Câmpean directorul Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, fost pedelist.

La Senat, lista este deschisă de Radu Moisin, fost primar interimar, viceprimar, consilier local și avocat. 
Pe locul doi se situează Mircea Moroșan, primarul din Huedin. 

Potrivit celei de-a doua variante de lucru, ordinea pe listă pentru Camera Deputaților este modificată după cum urmează: 

Adrian Oros – ministrul Agiculturii
2. Sabin Sărmaș – președinte Autoritatea pentru Digitalizare
3. Sorin Moldovan – actual deputat de Cluj/nepotul lui Vasile Blaga.
4. Cristina Burciu – sau un alt candidat din Turda, decis de primarul traseist Cristian Matei.
5. Ovidiu Cîmpean – director de dezvoltare în Primăria Cluj-Napoca/vechi pedelist.

Toate aceste locuri sunt eligibile, iar analiza voturilor pentru PNL arată că partidul poate obține la Cluj cinci deputați și, posibil, doi senatori.

Oricare va fi ordinea pe lista finală a candidaților peneliști din Cluj la alegerile parlamentare, în prezent partidul liberalilor este marcat de jocuri de culise și aranjamente. 

Marius Nicoară, cel care a părăsit PNL ul pentru ALDE, spre a se întoarce înapoi la ce a vărsat, trage tare pentru un loc de senator. Pentru încă un mandat.

Până și Mircea Abrudean, actual Prefect de Cluj, numit de PNL, joacă pentru un loc de deputat.  

Iar celebrul medic ginecolog și deputat de Cluj, Florin Stamatian, spre uimirea tuturor, nu pare să fi încăput pe liste. 

Politica se face pe bani și pe voturi, dar în general, ne-am obișnuit cu faptul că e pe bani. Prin urmare și ex-senatorul PNL, Marius Nicoară poate-și va achiziționa ceva.

Scandalul din interiorul PNL/PDL Cluj este la fel de vizibil și la fel de atroce ca în USRPlus. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *