Din oras

BULIBĂȘEALĂ ADMINISTRATIVĂ DE PANDEMIE: Oserul, închis, Târgul auto, deschis. Înghesuiala este aceeași, dar Târgul auto a fost deschis anul trecut și nimeni nu l-a mai închis

Dacă mai trebuiau dovezi cu privire la modul haotic și absolut imbecil cum s-a gestionat și se gestionează pandemia de către autorități, acestea le produc pe bandă rulantă.

Oserul din Cluj-Napoca este închis și nu nu va fi deschis până când nu se va specifica acest lucru într-o hotărâre adoptată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care va fi aprobată de către Guvern. 

Dece? Ne-o spune inexistentul director al inutilei Direcții de Sănătate Publică Cluj: ”în Oser e îngrămădeală, mititei și bere”. Prin urmare, indisciplină.

”Este îngrămădeală, nu se poate face distanțare între oameni, iar dacă mai pui un mic și o bere e gata rețeta pentru apariția bolilor. Adevărul este că în Oser este foarte greu să se respecte regulile. Chiar dacă numărul cazurilor a scăzut mult și este bine, încă trebuie să fim atenți. Oamenii trebuie să se vaccineze în continuare”, susține directorul DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu. 

Numai că Târgul auto, în care, ce să veziȘ tot mititei, bere și indisciplină e deschis și funcționează bine merci. De ce? Că târgul dintre Florești și Gilău a fost deschis în 2020, când s-au relaxat lucrurile și a rămas așa. Nimeni n-a mai aplicat restricțiile și dispozițiile adoptate de Guvern de atunci. Deși, conform susținerilor prefectului Clujului, Tasnadi Szilard: ”în conformitate cu legislația în vigoare este suspendată activitatea târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor”.

Bla-bla-bla, incompetență administrativă!

N-a apărut situația într-un dosar cu șină, înseamnă că n-a existat. Oserul nu a avut șansa să fie redeschis în 2020, că Boc avea alte interese pe atunci, așa că acum are nevoie de autorizare.

Degeaba mai minte acum primarul Emil Boc că el ar fi vrut să redeschidă Oserul din 1 iunie, dar decizia a fost amânată pentru 30 iunie. Că e clar că zona deja este vizată din punct de vedere imobiliar și că abia se așteaptă un pretext pentru a fi ”despovărată” de sarcina de a mai fi piață de vechituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *